Te Deum 2021

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye oktatási intézményeinek tanév végi hálaadó Szentmiséjét június 17-én tartottuk Budapesten, a Szent István-bazilikában, Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek főcelebrálásával. A Szentmise keretében Gyetván Gábor EKIF-főigazgató felkérésére Erdő Péter bíboros atya adta át az idei kitüntetéseket. Az ünnepi eseményen 18 kollégánk  Szent Gellért-díjat kapott kitüntetésként. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye legrangosabb pedagógiai elismerését, az Erdő Péter bíboros által 2018-ban alapított Knauz Nándor-díjat Sédyné Esztergár Klára, az Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója, valamint Endrédi Józsefné, a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium igazgatója kapta.

A kitüntetettek névsora itt olvasható: 20210617 Díjazottak

A Szentmise után oktatási intézményeink igazgatói és az EKIF dolgozói kifejezték hálájukat és tiszteletüket az altemplomban eltemetett volt EKIF-vezető, Snell György püspök atya sírjánál – rövid imát mondtunk a Covid–19-fertőzésben elhunyt püspökért, majd elhelyeztük a szeretet és az emlékezés koszorúit.

Köszönjük az Egyetemi Katolikus Gimnázium férfi pedagógusainak az oltárszolgálatban való részvételüket, a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium művésztanárainak pedig a felemelő zenei-liturgikus szolgálatukat.

Hálásan köszönjük minden kollégánk áldozatos munkáját, mellyel hozzájárult a gyermekek és diákok neveléséhez és fejlődéséhez.

A Magyar Kurír is beszámolt az eseményről: https://www.magyarkurir.hu/hirek/pedagogusokat-tuntettek-ki-te-deum-szent-istvan-bazilikaban

(Forrás: Magyar Kurír/Körössy László; Fotó: Merényi Zita)

ELÉRHETŐSÉGEINK
Cim: 1071 Budapest, Damjanich u. 48.
Központi telefonszám: +36 1 453 27 23
E-mail: ekif@ekif-bp.hu







a

HIVATALI ADATOK
Fenntartó azonosító: 11018040
Adószám: 18611674-1-42
KSH számjel: 18611674-9491-552-01

Magyar Kurír hírei
KaPI hírei
Napi evangélium