Megáldották a budapesti Szent Gellért általános iskola új épületét

Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök szeptember 25-én megáldotta a Budapest I. kerületében a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium új épületét és az iskolaalapító néhai krisztinavárosi plébános, Várhegyi István emléktábláját. Az ünnep részeként a krisztinavárosi templomban szentmisére gyűltek össze az általános iskola tanulói, tanárai, munkatársai és a fenntartó képviselői.
Az eddig is iskolául szolgáló épületet a korábbi, Gellérthegy utcai épület helyett vette meg a fenntartó Esztergom-Budapesti Főegyházmegye az iskola számára, ugyanis annak már eléggé leromlott az állapota. Az iskola kormányzati támogatásnak köszönhetően nemcsak megújult, hanem egy új, háromszintes épületszárnnyal is bővült.
Nyáry Zsigmond igazgató úr az ünnep keretében Szent Gellért-díjat adott át a 27 év után nyáron nyugdíjba vonult igazgatóhelyettesnek, Király Gáborné Marikának. Gyetván Gábor főigazgató úr mindezt azzal fejelte meg, hogy közölte: címzetes igazgatóhelyettesi címet kapott a tanárnő.
Az ünnepségen részt vett mások mellett Váradiné Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere.

Fotó: Merényi Zita
Agonás Szonja/Magyar Kurír
A Magyar Kurír – katolikus hírportál tudósítása itt olvasható:
https://www.magyarkurir.hu/hirek/megaldottak-budapesti-szent-gellert-altalanos-iskola-uj-epuletet

ELÉRHETŐSÉGEINK
Cim: 1035 Budapest, Kórház u. 37.
Központi telefonszám: +36 1 453 27 23
E-mail: ekif@ekif-bp.hua

HIVATALI ADATOK
Fenntartó azonosító: 11018040
Adószám: 18611674-1-41
KSH számjel: 18611674-9491-552-01