Puskás emléksarok és tornaterem-szentelés a Reménységben

Mostantól híres régi diákjára, az Aranycsapat kapitányára, a Nemzet Sportolójára, Kispest Díszpolgárára, Puskás Ferencre emlékezteti diákjait az iskola előterében kialakított Puskás emléksarok a Reménység Katolikus Általános Iskolában.

A Puskás emléksarok október 25-i, pénteki ünnepélyes átadója az intézmény kórusának műsorával kezdődött, amelyet Nagy Erika tanárnő vezényelt, majd az iskola tanulója, Sebestyén Bulcsú Zelk Zoltán költő Rímes üdvözlő táviratát mondta el az Aranycsapat londoni 6:3-as győzelméről. Ezt követően Dósa Tibor testnevelő arról mesélt, hogy Puskás Ferenc felső tagozatos diákként tanult az intézményben 5-8. osztályig.

Kaszás Kálmán, a Kispesti Labdarúgásért Támogató Egyesület (KLTE) elnökségi tagja elmondta, Koncsik Tibor, a KLTE elnöke fejéből pattant ki a gondolat, legyen Puskás emléksarok a régi alma mater aulájában, az intézmény vezetése ezt az ötletet örömmel fogadta. Puskás megérdemli, hogy méltó módon őrizzék emlékét, hiszen „futballistaként és emberként is tízes” – idézte Puskás spanyol csapattársa, Alfredo Di Stéfano véleményét a magyar labdarúgóról, aki a mérkőzéseken a 10 számú mezt hordta.

Géczy Árpád igazgató úr az emléksarok átadásakor kiemelte, Puskás, a nemzet büszkesége, soha nem felejtette el hazáját, elment ugyan, de ide tért vissza, mert haza csak egy van!

Az ünnepélyes alkalom lehetőséget adott arra, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség felújítási programjában a Kispest Női Kézilabda Klubbal közösen pályázó intézményben megépült tornatermet Gyetván Gábor, a Kispesti Nagyboldogasszony-főplébánia kanonok-plébánosa felszentelje.

A Kispest-Honvéd videója a youtube-on itt található:  https://www.youtube.com/watch?v=NYdb-N5W7VU

A Kispest honlapján is elérhető egy írás:  https://uj.kispest.hu/hirek/8742-puskas-emleksarok-es-tornaterem-szenteles-a-remenyseg-iskolaban

ELÉRHETŐSÉGEINK
Cim: 1035 Budapest, Kórház u. 37.
Központi telefonszám: +36 1 453 27 23
E-mail: ekif@ekif-bp.hua

HIVATALI ADATOK
Fenntartó azonosító: 11018040
Adószám: 18611674-1-41
KSH számjel: 18611674-9491-552-01

Magyar Kurír hírei
KaPI hírei
Napi evangélium