Tanévnyitó és Veni Sancte a Salkaházi Sára Katolikus Iskolában

A Salkaházi Sára Katolikus Iskolában 2019. szeptember 2-án reggel tartottak tanévnyitó ünnepségét. A Himnusz hangjai után a 6. osztályosok műsorával elbúcsúztatták a nyári szünetet, az igazgatói beszéddel megnyitották az új tanévet. Kis elsőseiket külön köszöntötték, s nagy szeretettel ajándékcsomaggal lepték meg. Az ünnepség után a tanulók és szülők nagy örömmel vették birtokba a több helyen (tantermek, udvar, mellékhelyiségek) felújított iskolát.

A tanév megnyitásaként az iskola katolikus osztályainak diákjai, tanárai, valamint más érdeklődő osztályok tanévnyitó szentmisén vettek részt a Budapesti Urunk Színeváltozása és Boldog Salkaházi Sára templomban 2019. szeptember 4-én. A szentmisét idén is Neruda Károly káplán atya celebrálta. Károly atya minden jelenlévő számára olyan gondolatokat fogalmazott meg, melyek lelki táplálékul szolgálhatnak a tanév során. Egyik ilyen fő gondolat egymás segítésének, felkarolásának gondolata volt, melyhez egy jó gyakorlatot is hozott példaképpen. Reméljük, hogy a közös éneklés, a szentmise jó hangulata és szellemisége az iskola egész tanévét jellemezni fogja.

 

ELÉRHETŐSÉGEINK
Cim: 1035 Budapest, Kórház u. 37.
Központi telefonszám: +36 1 453 27 23
E-mail: ekif@ekif-bp.hua

HIVATALI ADATOK
Fenntartó azonosító: 11018040
Adószám: 18611674-1-41
KSH számjel: 18611674-9491-552-01

Magyar Kurír hírei
KaPI hírei
Napi evangélium
  • 2020. május 28. – Csütörtök (Jn 17,20-26)

    Abban az időben Jézus az égre emelte szemét és így imádkozott: Szent Atyám, nemcsak tanítványaimért könyörgök, hanem azokért is, akik a szavukra hinni fognak bennem. Egyek legyenek mindnyájan! Amint te, Atyám, bennem vagy és én tebenned, úgy legyenek ők is mibennünk, és így elhiggye a világ, hogy te küldtél engem. Megosztottam velük a dicsőséget, amelyet nekem adtál, hogy egyek legyenek, amint mi egyek vagyunk: én őbennük, te énbennem, hogy így ők is teljesen […]