Szent Lőrinc-napi gála

Meghitt és szeretetteli légkörben rendezett gálát május 10-én késő délután a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola a Kondor Béla Közösségi Házban.

Az ünnepi műsort Kuti Margit igazgatónő nyitotta meg, aki beszédében kiemelte, hogy a második félévben több mint kétszáz diák ért el dobogós helyezést különböző kerületi, fővárosi, vagy országos versenyeken. A gálát Kistelekiné Makay Ilona szervezte és konferálta.

Az igényes kivitelezésű és változatos műsorban helyet kaptak azok a diákok, akik országos szintű előadóművészeti versenyeket nyertek verssel vagy prózával, de még a jazz műfaj is megjelent. Az egyes osztályok meséket adtak elő, külön érdekesség volt a trójai mondakör aranyalma-mítosza. A 4. évfolyam angolosai egy évszakokról szóló dallal készültek, a német nyelvet tanuló diákok pedig közösen énekelték el a német Miatyánk megzenésített változatát. A 6. a osztály egy rockballadával hívta föl a figyelmet az emberi értékek fontosságára. Kiválóan sikerült a ballagók produkciója, Molnár Ferenc Caramel Szállok a dallal című számának feldolgozása.

A Közösségi Házban megtekinthető volt a diákok alkotásaiból V. Péter Mária művésztanár által rendezett, „Adjon Isten jó éjszakát, küldje hozzánk szent angyalát” című kiállítás is.

ELÉRHETŐSÉGEINK
Cim: 1035 Budapest, Kórház u. 37.
Központi telefonszám: +36 1 453 27 23
E-mail: ekif@ekif-bp.hua

HIVATALI ADATOK
Fenntartó azonosító: 11018040
Adószám: 18611674-1-41
KSH számjel: 18611674-9491-552-01

Magyar Kurír hírei
KaPI hírei
Napi evangélium
  • 2020. április 8. – Nagyszerda (Mt 26,14-25)

    A betániai vacsora után a tizenkettő közül az egyik, akit karióti Júdásnak hívtak, elment a főpapokhoz és megkérdezte tőlük: „Mit adtok nekem, ha kezetekbe juttatom Jézust?” Azok harminc ezüstöt ígértek neki. Ettől kezdve csak a kedvező alkalmat kereste, hogy kiszolgáltassa őt nekik. A kovásztalan kenyér ünnepének első napján a tanítványok ezzel a kérdéssel fordultak Jézushoz: „Hol készítsük el neked a húsvéti […]