Tizenegy gyermek keresztelője a Salkaházi Sára Katolikus Iskolában

Tizenegy diák részesült a keresztség szentségében a budapesti Salkaházi Sára Katolikus Iskolában a névadó boldog liturgikus emléknapját megelőző napon, május 10-én. Nagy örömünnepe ez az EKIF közösségének, hiszen diákjaink Isten gyermekévé és Krisztushoz hasonlóvá válva Egyházunk tagjaivá lettek.

 

„A vallás intézményi szinten, illetve a tanulók többségének családjában mindez idáig nem játszott lényeges szerepet. Nem voltak egyszerűek az első hónapok, de sikerült megtalálnom a diákokkal a közös hangot a vallási témák kapcsán – mondta el Gémesi Katica, az intézmény hitoktatója, aki a tizenegy diákot felkészítette a keresztségre. A hittanár hozzátette, 2018. szeptemberében több családban is felmerült, hogy kérik gyermekük számára a keresztséget, így indult el októberben a keresztelési felkészítő.

Szentbeszédében Gyetván Gábor főigazgató atya Pilinszky János Átváltozás című versét idézte, amelyet a tizenegy keresztelendő emléklapján is szerepelt: „Rossz voltam, s te azt mondtad, jó vagyok. / Csúf, de te gyönyörűnek találtál. / Végig hallgattad mindig, amit mondtam. / Halandóból így lettem halhatatlan.”  Ilyen a szeretet, és az ember ezt akarja megtapasztalni. Amikor valaki nem azért szeret, mert jó vagyok, adok valamit, vagy hasznos vagyok, hanem azért, mert önmagam vagyok. Isten szeretete ilyen. Isten tudja, milyen vagyok, mégis azt mondja: szeretlek.

A homíliát követően Gyetván Gábor atya a keresztség szentségében részesítette az első padban felsorakozott tizenegy gyermeket, majd Neruda Károly atya megáldotta őket.

A teljes cikk itt olvasható: https://www.magyarkurir.hu/hirek/tizenegy-gyermek-reszesult-keresztseg-szentsegeben-budapesti-salkahazi-sara-katolikus-iskolaban

Fotó: Lambert Attila 

Benke Zsuzsa/Magyar Kurír

 

 

ELÉRHETŐSÉGEINK
Cim: 1071 Budapest, Damjanich u. 48.
Központi telefonszám: +36 1 453 27 23
E-mail: ekif@ekif-bp.hu







a

HIVATALI ADATOK
Fenntartó azonosító: 11018040
Adószám: 18611674-1-42
KSH számjel: 18611674-9491-552-01

Magyar Kurír hírei
KaPI hírei
Napi evangélium