Mindszenty-ünnep Esztergomban

Évről évre élettel teli sokaság tölti meg az esztergomi bazilika padsorait május elején. Zarándokok, akik Budapestről kerékpárral, gyalogosan és kenuval érkeznek – kerékpárosok idén tizennyolcadik, kenusok tizedik alkalommal. A Pannonia Sacra-iskolából mintegy nyolcszázan, a Szent Gellért-gimnáziumból közel ötvenen jöttek Esztergomba, hogy a Mindszenty József bíboros boldoggá avatásáért bemutatott szentmisében együtt ünnepeljenek a zarándokokkal.

Ott voltak az esztergomi Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola, a szintén esztergomi Mindszenty József Katolikus Általános Iskola, a budapesti Szent II. János Pál Iskolaközpont, valamint a Reménység Katolikus Általános Iskola diákjai és tanárai, a fővárosi Liliomkert Katolikus Óvoda közössége, valamint a vác-alsóvárosi plébánia Kolping-családja. Így az EKIF intézményeinek szervezésében több mint 1100-an imádkoztak a hős főpásztorért. 

Forrás: Trauttwein Éva/Magyar Kurír, 2019. május 4. szombat 19:49; Fotó: Lambert Attila

A teljes cikk itt olvasható: http://www.magyarkurir.hu/hirek/talalkozas-tanulas-egymasba-kapaszkodo-elkotelezodes

illetve

Hegyet hágék – PaSa kerékpáros zarándoklat az esztergomi Mindszenty-ünnepre

http://www.magyarkurir.hu/hirek/hegyet-hagek-pasa-kerekparos-zarandoklat-az-esztergomi-mindszenty-unnepre

Gratulálunk lelkes diákjainknak, Szüleiknek és a lelkesíteni tudó intézményvezetőknek és pedagógusoknak!

ELÉRHETŐSÉGEINK
Cim: 1035 Budapest, Kórház u. 37.
Központi telefonszám: +36 1 453 27 23
E-mail: ekif@ekif-bp.hua

HIVATALI ADATOK
Fenntartó azonosító: 11018040
Adószám: 18611674-1-41
KSH számjel: 18611674-9491-552-01

Magyar Kurír hírei
KaPI hírei
Napi evangélium
  • 2020. április 8. – Nagyszerda (Mt 26,14-25)

    A betániai vacsora után a tizenkettő közül az egyik, akit karióti Júdásnak hívtak, elment a főpapokhoz és megkérdezte tőlük: „Mit adtok nekem, ha kezetekbe juttatom Jézust?” Azok harminc ezüstöt ígértek neki. Ettől kezdve csak a kedvező alkalmat kereste, hogy kiszolgáltassa őt nekik. A kovásztalan kenyér ünnepének első napján a tanítványok ezzel a kérdéssel fordultak Jézushoz: „Hol készítsük el neked a húsvéti […]