Szent Lőrinc-napi gála

Meghitt és szeretetteli légkörben rendezett gálát május 10-én késő délután a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola a Kondor Béla Közösségi Házban.

Az ünnepi műsort Kuti Margit igazgatónő nyitotta meg, aki beszédében kiemelte, hogy a második félévben több mint kétszáz diák ért el dobogós helyezést különböző kerületi, fővárosi, vagy országos versenyeken. A gálát Kistelekiné Makay Ilona szervezte és konferálta.

Az igényes kivitelezésű és változatos műsorban helyet kaptak azok a diákok, akik országos szintű előadóművészeti versenyeket nyertek verssel vagy prózával, de még a jazz műfaj is megjelent. Az egyes osztályok meséket adtak elő, külön érdekesség volt a trójai mondakör aranyalma-mítosza. A 4. évfolyam angolosai egy évszakokról szóló dallal készültek, a német nyelvet tanuló diákok pedig közösen énekelték el a német Miatyánk megzenésített változatát. A 6. a osztály egy rockballadával hívta föl a figyelmet az emberi értékek fontosságára. Kiválóan sikerült a ballagók produkciója, Molnár Ferenc Caramel Szállok a dallal című számának feldolgozása.

A Közösségi Házban megtekinthető volt a diákok alkotásaiból V. Péter Mária művésztanár által rendezett, „Adjon Isten jó éjszakát, küldje hozzánk szent angyalát” című kiállítás is.