Projekt azonosító száma: KEHOP-5.2.3-16-2016-00039

Támogatási összeg: 220.000.000 Ft

 

Projekt bemutatása:

A Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium tekintetében 2010-ben történt már egy viszonylag átfogó felújítás, amikor az épület gépészeti rendszerét, valamint a főhomlokzat nyílászáróit részben kicserélték. A projekt az elavult nyílászáró szerkezetek és rétegrendek energetikai korszerűsítésére irányul. A szándék a belső udvari falszerkezetek kiegészítése egy korszerű Drywit rendszerrel, mely hőszigetelési értéke sokkal magasabb fokú lesz.

Az épület esetében az alábbi munkafolyamatok elvégzésére kerül sor:

– homlokzati utólagos külső hőszigetelés,

– magastető hőszigetelése, a héjazat bontásával, ebédlő épületrészen, – beépítetlen tetőtér részen padlásfödém hőszigetelés, a főépület esetében,

– legalsó fűtött tér alatti födém hőszigetelése,

– lábazati hőszigetelés készítése,

– kapcsolódó, első sorban hőhídmentesítő hőszigetelések készítése,

– fűtött helyiségek külső nyílászáróinak cseréje,

– szorosan kapcsolódó bontási és egyéb részletmunkák.

A padlásfödém nem járható szálas hőszigetelést kap. az ebédlő épületén a magastető utólagos hőszigetelése történik, a tetőfedés külső bontásával és újraépítésével, a rétegrend szerinti kialakításban. A külső nyílászárók a korábban már cserélt nyílászárók mintájára, fa profilú ablakok, két vagy három rétegű low-e hőszigetelő üvegezéssel. Az üvegezés 2 vagy 3 (a konszignáció szerint, illetve a terveken jelölve) réteg felépítésű, Low-e hőszigetelő kialakítású, a hőszigetelő követelmény elérése érdekében szükség szerint hőhídmentes (acél + műanyaggal kombinált) üveg távtartóval. A tok hőszigetelő kitöltés nélkül készül. A homlokzatok külső hőszigetelést kapnak, ez a belső udvarok, légudvar és az ebédlő épületét jelentik. Hőszigetelő rendszert kell elhelyezni több olyan ponton is, ahol a falszerkezet nem határol fűtött teret, itt a hőszigetelés a hőhidak kiküszöbölését és a síkok egyeztetését szolgálja. A homlokzaton 18 cm vastag hőszigetelő magvastagságú, EPS hab hőszigetelés készül. Az épületen körben, 50 cm magasságban a környező csatlakozó terepszinttől mérve lábazati hőszigetelés is készül. A hőszigetelés vastagsága 15 cm.

 

 

A Szent Gellért Katolikus Ált. Iskola és Gimnázium épülete 1883-ban épült. A falak hőszigeteletlenek. A padlásfödém csapos fagerenda födém. Égetett kerámia héjalása rossz állapotú, rendszeres a beázás a padlásfödémen keresztül. Az épület lábazata, falai, pince- és padlásfödémei nem hőszigeteltek. Az ablakok megjelenése egységes: kapcsolt gerébtokos kétszárnyú fa nyílászáró. Állapota általánosan véve rossz: a külső szárnyak az időjárás miatt korhadtak, tömítése nincs. az üvegezés kívül-belül egyrétegű, energetikailag elavult. Egy-két helyen lettek csak cserélve a külső nyílászárók korszerű hőszigetelő üvegezésűre.

A projekt keretében az alábbi tevékenységek kerülnek megvalósításra:

– homlokzati utólagos külső hőszigetelés,

– lapostető hő- és vízszigetelése,

– lábazati hőszigetelés készítése,

– fűtött helyiségek külső nyílászáróinak cseréje,

– szorosan kapcsolódó bontási és egyéb részletmunkák.

Az épület lapostetős szerkezete új hő- és vízszigetelő réteget kap. A tető többször felújított, jelenleg PVC vízszigetelés látható legfelső rétegrendi elemként. Az új hőszigetelő réteg kialakítása miatt viszont a teljes rétegrend újraépítésére van szükség. Az épület lapostető szerkezete, egy rétegű, lépésálló, EPS 100 keménységű hőszigetelő réteget kap. A padlásfödémek Rockwool Dachrock (vagy azzal egyenértékű) hőszigetelő réteget kapnak. A padlástér az emeleti folyosó végén található kétkarú lépcsőn érhető el. Az ehhez vezető ajtó fűtött-fűtetlen terek közötti nyílászáró, így új, hőszigetelő kialakításúra kell cserélni. A térdfalakat belülről 140 cm magasságig 16 cm vtg szálas kőzetgyapot hőszigeteléssel a falhoz dűbelezve látjuk el, így minimalizálva a hőhíd-hatást a térdfal tövében. A nem főhomlokzati, illetve mellékfunkcióról nyíló külső nyílászárók (konszignáció szerint) acél profil erősítésű PVC profil ablakok low-e hőszigetelő üvegezéssel. Az üvegezés 4-12-4-12-4 réteg felépítésű, Low-e hőszigetelő kialakítású, a hőszigetelő követelmény elérése érdekében szükség szerint hőhídmentes (acél + műanyaggal kombinált) üveg távtartóval. A belső udvari homlokzatok és tűzfalak teljes felülete külső hőszigetelést kap. A homlokzaton általános felületen 18 cm magvastagságú EPS hab dryvit hőszigetelő rendszer kerül, rétegrend szerinti kialakításban. A homlokzat síkjában, minden homlokzati nyílászáró felett, teljes vastagságú kőzetgyapot betét készül 20 cm magasságban, a homlokzati tűzterjedés megakadályozására. Lábazati hőszigetelés készül a belső udvari homlokzat mentén körben, 115 cm magasságban a környező csatlakozó terepszinttől mérve. A hőszigetelés vastagsága 16 cm.

ELÉRHETŐSÉGEINK
Cim: 1035 Budapest, Kórház u. 37.
Központi telefonszám: +36 1 453 27 23
E-mail: ekif@ekif-bp.hua

HIVATALI ADATOK
Fenntartó azonosító: 11018040
Adószám: 18611674-1-41
KSH számjel: 18611674-9491-552-01

KÜLDJÖN ÜZENETET

Oldaltérkép
A katolikus nevelés dokumentumai
Nyilvánosság