III. GEO-EKIF nap

 

Az EKIF földrajztanárainak lebonyolításában került sor a III. GEO-EKIF napra, amely április 30-án került megvalósításra – 8 iskola, 53 tanuló és 9 pedagógus részvételével. Ebben az évben „terepi” napot szerveztünk a diákok és tanáraik számára, melynek címe: „Magyarország rejtett szépségei”. A Mátrával szomszédos Pétervásárai-dombság területén húzódik meg a nógrádi Nemti község. Ennek határában bújik meg egy 22-30 millió éves homokkőbe bevágódott szurdokvölgy a Morgó gödör és egy klasszikus formájú gomba-kő a nemti Leánykő.

Hagyományainknak megfelelően az elmélet mellett a gyakorlat is szerepet kapott. Az esemény védnökségét és a kistáj bemutatását Pintér Zoltán tanár úr, nyugalmazott egyetemi adjunktus vállalta. Ezt a területet Ő írta le elsőként, így a legavatottabb szakértőtől halhatták a tanulók és tanáraik a térség geomorfológiai jellemzőit és egyéb érdekességeit.

Köszönetet mondunk Endrédi Mária igazgató asszonynak és az Egyetemi Katolikus Gimnáziumnak az utazás és az étkezési költségek fedezetéért. Köszönet jár Csapó Tamás igazgató úrnak is, aki „külsősként” vállalata a szervező munkában való részvételt! Hálás köszönet jár Hajna Ákos igazgató úrnak is szervezésért és a színes beszámolóért!