Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért - 2019

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva 2019. október 18-án 9 órakor világszerte gyermekek imádkoztak fél órán át a békéért és az egységért. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatósága (EKIF) 19 tanintézménye és az EKIF dolgozói is csatlakoztak az imakezdeményezéshez.

Ferenc pápa 2019 októberét a világmisszió rendkívüli hónapjának nevezte ki. Eleget téve a pápa kívánságának, az idei „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért“ elnevezésű, világméretű imakezdeményezésnek a misszió lesz a témája, és a gyermekekkel főként a misszionáriusokért és új missziós hivatásokért imádkoznak. Célja, hogy a gyermekek imája legyen különös módon is az Egyház missziós megújulásának a lelke.

 A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megbízásából az Országos Lelkipásztori Intézet hívta a gyermekeket - és ezért kérte a tanítókat, hitoktatókat, nevelőket, szülőket, nagyszülőket -, hogy mint az előző években is, kapcsolódjanak be a gyermekek nagy ima-misszójába és imádkozzák a gyermekekkel a rózsafüzért, lélekben egyesülve gyermekek csoportjainak ezreivel szerte a világon.

 2019-ben a rózsafüzért (együtt)imádkozó csoportok/osztályok száma: 235, a gyermekek/diákok száma: 5500, az (együtt)imádkozó pedagógusok/dolgozók száma: 470 volt. Így összesen 5970-an csatlakoztunk a közös imádságba. Szent Pio atyával együtt mi is reméljük, hogy „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”.

 A képek a Szent Lőrinc, a Kanizsay és a Pál Apostol intézményeinkben készültek.