KaPI

Feliratkozás KaPI hírcsatorna csatornájára
Frissítve: 2 óra 21 perc

Zöld hírek - 2019. október

2019, október 14 - 2:53du

Zöld hírek 2019. október

 1. 1. Az új kompetenciaterület bemutatása: A fenntartható fejlődés pedagógiája képzés
 2. 2. Áldott légy - teremtésvédelmi programsorozat - ÖkoMűhely
 3. 3. Vigília folyóirat – tematikus száma
 4. 4. TreeDependent – Fákkal felelősen c. program
 5. 5. „Zöldszíves lelkülettel a Földünkért”, Tudományos, Művészeti és Pedagógiai Konferencia
 6. 6. Teremtés hete
 7. 7. Görögkatolikus Metropólia Zöldítsük vissza a földünket! című felhívása

 

1. Az új kompetenciaterület bemutatása: A fenntartható fejlődés pedagógiája 5 órás tanártovábbképzés

2019. november 14. csütörtök, 10.00 – 14.30 óra

Helyszín: Katolikus Pedagógiai Intézet

A képzés részletes programja: https://www.katped.hu/sites/default/files/kepzes/11_14_konyvtar_1.pdf

tematikus rész: 12:15 - 13: 00    Az új kompetenciaterület bemutatása: a fenntartható fejlődés pedagógiája. Előadó: RÓNYAI TÜNDE 13:00 - 13:30    Az új kompetenciaterület könyvtárpedagógiai vonatkozásai.  Előadó: ÖRMÉNYINÉ FARKAS ANDREA könyvtárostanár, szaktanácsadó Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium 13:30 - 14: 15    Műhelymunka Vezeti: ÖRMÉNYINÉ FARKAS ANDREA

Jelentkezés: https://www.katped.hu/konyvtarostanarok-szakmai-napja (a képzés eredetileg könyvtáros tanárok számára meghirdetett, de várunk minden érdeklődő kollégát a katolikus iskolákból)

 

2. Áldott légy - teremtésvédelmi programsorozat – ÖkoMűhely – Intézmények, közösségek képviselőinek

A hat részből álló programsorozat intézmények, közösségek képviselőinek szól, akik vállalják, hogy saját intézményükben lennének a „változás ügynökei”: saját közösségükben kezdeményeznek és onnan másokat bevonva részt vesznek a cselekvési lehetőségek kidolgozásában és megvalósításában.

Az alkalmak témái:
1. Közösségeink, közösségi tanulás, közösségi cselekvés – október 17.
2. Erőforrásaink: víz és energia – november 21.
3. Hulladékunk, fogyasztásunk – december 12.
4. Ételeink – február 20.
5. Vegyszereink – március 19.
6. Gazdaságunk – április 23.

Egy-egy alkalommal  interaktívan dolgozzuk fel a témákat. Az információmegosztás mellett fontos szerepet kap a tapasztalatcsere, a közös ötletelés. Egy-egy témához kapcsolódóan hívjuk a résztvevőket arra is, hogy saját közösségeikbe, intézményeikbe visszatérve konkrét cselekvéseket, kezdeményezéseket valósítsanak meg, melyekkel kapcsolatban az ÖkoMűhely következő alkalmain megoszthatják aktuális tapasztalataikat, a tanulságokat, eredményeket, kihívásokat.

Az alkalmak hossza: 2 óra
Kezdés: 19.00
Az ÖkoMűhely vezetői: Pestovics Ágnes és Domaniczky Orsolya

részletek: jelentkezés: https://parbeszedhaza.hu/esemeny/aldott-legy-teremtesvedelmi-programsorozat

3. Vigília tematikus folyóirat

A Vigilia ez évi tizedik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

„A napi információk áradata a politikai események, a több-kevesebb áldozatot követelő véres konfliktusok, a természeti katasztrófák és a tömegbalesetek híreit zúdítja ránk. Egyre gyakrabban érkeznek azonban riasztó jelentések a Földet s vele az emberiséget fenyegető ökológiai válságról. A tudományos elemzések fogadtatása nagyon különböző. Vannak, akik még mindig kétségbe vonják a nyilvánvaló tényeket is, vannak, akik a katasztrófahírekhez edzett közönnyel veszik tudomásul azokat. De szaporodnak a pozitív események is, a helyi akcióktól a nemzetközi kezdeményezésekig, konferenciákig, határozatokig. Ide sorolhatjuk az egyházi megmozdulásokat is, zárva a sort Ferenc pápa teremtésvédelmi enciklikájával” – írja Lukács László főszerkesztő A teremtés ünnepe című vezércikkében a szeptember 29. és október 6. között ünnepelt Teremtés hete alkalmából.

A Ferenc, a dél-amerikai pápa című tematikus összeállításban Török Csaba: Ferenc pápa a mérlegen?, Koronkai Zoltán: Ferenc pápa és a megkülönböztetés az ignáci hagyomány fényében, valamint André-Marie Jerumanis: A személy az isteni dicsőség vonzásában tanulmányát olvashatjuk. A témához kapcsolódik A Vigilia beszélgetése rovatban Gájer László interjúja Michael August Blume apostoli nunciussal.

A folyóirat szépirodalmi részében Lackfi János, Izsó Zita és Tarjáni Imre versei, Patak Márta novellája, Halmai Tamás: Károlyi Amy három verséről és Burján Ágnes: Rilke és Pilinszky arcképversei című tanulmánya szerepel. A Napjaink rovatban Mezey Katalin: A rejtőzködő költő című írásával köszönti Kalász Mártont 85. születésnapján.

Az Egyház a világban rovat Görföl Tibor: „Nem vétkeztem a világosság ellen”. John Henry Newman, az újkor egyházatyája, az Emlékezet és kiengesztelődés rovat pedig Gál Péter: Esterházy János életáldozata. Vázlat a vértanúság teológiájához című írását közli.

A Kritika rovatban Szabó P. Katalin elemzi Mezey Katalin: Régi napok rendje című elbeszéléskötetét, Kipke Ágnes pedig Iancu Laura: András érkezésére című verseskötetét ismerteti.

A Szemle rovatban Andrea Riccardi (szerk.): Ferenc pápa és az ő ideje. A kereszténység Jorge Mario Bergoglio idején; A megtört ostya és a megtört ember. Elmer István beszélgetése Varga László kaposvári megyéspüspökkel; Baán Izsák: Csendhez szokott szív. Tíz szó a benedeki hagyományból; Thomas Keating: A világ szíve. Bevezetés a kontemplatív kereszténységbe; Németh Gábor: Bioetikai vázlatok. Bioetika és más életerkölcsi

https://www.magyarkurir.hu/hirek/megjelent-vigilia-oktoberi-szama-100431

4. TreeDependent – Fákkal felelősen c. program

A "TreeDependent – Fákkal felelősen" program keretében a GreenDependent Intézet befogadó intézményeket (így többek között iskolákat, óvodákat) keres, amelyek szívesen ültetnének kertjükbe őshonos gyümölcsfákat. A kiosztásra kerülő őshonos (különböző táj- és történelmi fajtájú) gyümölcsfák egy fajtamegőrzéssel foglalkozó „tündérkertből” származnak, beszerzési költségeiket a GreenDependent megrendelői (magánszemélyek, cégek, egyéb szervezetek) fizetik karbonsemlegesítési szolgáltatás részeként (erről bővebben: http://intezet.greendependent.org/hu/node/478).

A fákat befogadó intézményektől a GreenDependent anyagi ellenszolgáltatást nem kér, az ő feladatuk a fák átvétele, elszállítása, elültetése, gondozása, illetve ennek dokumentálása.

A befogadók közé ennek az űrlapnak a kitöltésével lehet jelentkezni:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdKRK_CbxGHtnkIWjSCqRDtxo-MeOjLwP70eHONisJ8hSZPQw/viewform

Bővebb információ: Horváth Gergely Tel: +36-20-334-2889

Email: gergogreendependent [dot] org  Web: www.intezet.greendependent.org

5. „Zöldszíves lelkülettel a Földünkért”, Tudományos, Művészeti és Pedagógiai Konferencia

Bajban van a bolygónk! A 30 éves Zöld Szív ITM konferenciát szervez a klímaváltozásról a tudomány és a művészet szemszögéből.

A klímaváltozás az ember bűne, vagy természetes folyamat? Mit tudunk tenni a folyamat fékezéséért és a hozzá való alkalmazkodás érdekében? Ezeket a kérdéseket neves tudósok és művészek járják körül.

Helyszín: Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár (2013 Pomáz, Huszár u. 2.)

Időpont: 2019. október 19.

10:00 – 10:15 Megnyitó, ének, zene, köszöntő (Orgoványi Anikó, Victor András)

10:15 – 10:20 Vers (Faludy György: Tanuld meg ezt a versemet - Balázs László Gábor)

10:20 – 10:50 Orgoványi Anikó: Bajban a bolygónk – a művészet szemével

10:50 – 11:50 Vida Gábor akadémikus: Bajban a bolygónk – a tudomány szemével          

11:50 – 12:30 Weidinger Tamás meteorológus: Víz a légkörben                            

12:30 – 13:30 Ebédszünet                              -                                                       -

13:30 – 13:40 Vers (Szabó Lőrinc: A bolond igazsága - Balázs László Gábor)

Közreműködik: Hegedűs Dániel

13:40 – 14:30 Juhász Árpád: Gleccserek, a Föld hőmérői                                     

14:30 – 15:00 Jantnerné Oláh Ilona: Szemléletformálás a Zöld Szív 10 pontja alapján       

15:00 – 15:15 Kávészünet, ének-zene           -

15:15 – 16:00 Victor András: Zöldszíves lélek: értelem, érzelem, hit egysége       

16:00 Zárás                                                    

Étel, ital és kávé a művelődési ház büféjében vásárolható.

Kapcsolat: Tel: 06-26-0785-593

Bővebb információ, jelentkezés: orgovanyi [dot] anikogmail [dot] com

 

5. Teremtés hete – hírei

A magyar egyházak minden évben október első hetében tartják a közös ökumenikus megemlékezést a teremtés iránti keresztény felelősségről. Idén a Teremtés hete szeptember 29. és október 6. közé esett. Mottója: a Hála és felelősség volt

Bővebben hírek: http://teremtesunnepe.hu/?q=node/5025

Segédanyag letölthető: http://teremtesunnepe.hu/sites/default/files/teremtes_hete_2019_szines_vegleges.pdf

Forrás: Naphimnusz Egyesület (http://www.teremtesvedelem.hu/)

6. Naphimnusz egyesület – Teremetésvédelmi Kalendárium októberi száma

https://www.magyarkurir.hu/hirek/teremtesvedelmi-kalendarium-teremtes-hete

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel együttműködésben „teremtésvédelmi kalendáriummal” jelentkezünk, kéthetente azonos időben. Ma a jövő történelemkönyvébe lapozunk bele.

Az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) I. és II. munkacsoportjának közös ülésén szeptember 24-én Monacóban elfogadták Az óceán és a krioszféra (jégtakaró) a változó éghajlatban című jelentést. Miközben a világ New Yorkra, az ENSZ-ben zajló klímacsúcsra figyelt, az IPCC elfogadott tehát egy újabb átfogó, több mint ezer oldalas jelentést. E jelentések terjedelmére való tekintettel mindig készül egy összefoglaló is a döntéshozók számára. Ez esetben ez is több mint negyven oldalas. Az összefoglaló rövid állításokat tartalmaz, illetve az állításokhoz tartozó rövid magyarázatokat, legfontosabb tényeket és adatokat.

Három nagy csoportra osztották az állításokat: a) megfigyelt változások és hatások, b) előre jelzett változások, c) kihívások. Az állítások, a maguk tudományos korrektségében, a melegedő éghajlattal kapcsolatos tényekről és várható változásokról dermesztő üzeneteket hordoznak. Ezekből most csak néhányat válogatok, de biztos vagyok benne, hogy egy későbbi alkalommal érdemes lesz a teljes állításcsomagra kitérni.

Amit biztosan tudunk az az, hogy az elmúlt évtizedekben a globális felmelegedés a jégtakaró nagy arányú csökkenéséhez vezetett: mind a tengeri jégtáblákat, mind a szárazföldi jégborítást tekintve. A hótakaró kiterjedtsége is csökkent, és megnőtt az állandóan fagyott területek (permafroszt) átlagos hőmérséklete. Mára már bizonyított, hogy a globális óceán 1970 óta változatlanul melegszik, az éghajlati rendszer melegedéséből származó hőmennyiség 90%-át veszi fel. 1993 óta az óceánok felmelegedésének üteme több mint kétszeresére nőtt. Az óceáni-tengeri hőhullámok gyakorisága 1982 óta megduplázódott, és intenzitásuk növekszik. Az egyre több szén-dioxid elnyelésével az óceán felszíni savasodása felgyorsult. A tengerek oxigéntartalma a felső 1000 méteres rétegben csökkent. A globális, átlagos tengerszint emelkedik, és ez a folyamat az utóbbi évtizedekben gyorsulást mutat, leginkább a grönlandi és az antarktiszi jégmezők olvadásából származó vízmennyiség és a hőtágulás miatt. Emelkedett a trópusi ciklonok előfordulásának a gyakorisága és ereje, valamint a hozzájuk csatlakozó esőzések nagysága. Amire számíthatunk: felgyorsul a jégtakaró csökkenése, tovább emelkedik a tengervíz hőmérséklete és az ebből adódó extrém éghajlati és időjárási események erőssége, gyakorisága nő. További tengeri savasodás és oxigéncsökkenés várható.

Az állítások kitérnek a biológiai sokféleség degradációjára, a szárazföldi jégtakaró csökkenésének az elérhető édesvízkészletekre való negatív hatására (ideértve az öntözött területeket), a tengerből származó élelmiszerek mennyiségének rendkívüli csökkenésére. A hatások nemcsak az óceánokhoz, tengerekhez közel eső népességeket, hanem minden éghajlati övben élő társadalmat érintenek, különböző intenzitással és veszélyekkel.

Súlyos állítások, amelyek egy rendkívül robosztus tudományos elemző munka eredményei, azaz kétségkívül nehezen vitathatók. Szikár állítások, mintha csak egy jövőbeli történelemtankönyv rövid krónikáját olvasnánk.

A magyarországi tapasztalatokat tekintve azt már biztosan tudjuk, hogy a Kárpát-medence az átlagosnál jobban melegedő régiókhoz sorolható.

A mérések azt mutatják, hogy az 1900 óta tapasztalt országos évi középhőmérséklet emelkedése valamivel több mint 1,2°C, ami jelentősen meghaladja a globális változás mértékét, ami nagyjából 0,9°C. A csapadék éven belüli eloszlása megváltozott. Kevesebb napon hullik csapadék, és ezzel együtt nőtt az aszályhajlam. A heves viharok száma és intenzitása nőtt.

A teremtés hete van (szeptember 29. – október 6.). Az Ökumenikus Teremtésvédelmi Munkacsoport által készített idei teremtés heti füzet tematikája a „hála és felelősség”. Van mit tenni, de van egy rendíthetetlen támaszunk: Jézus! Teendőinket, Őreá nézve, a hála és a felelősségérzés keretezze be.

7.  A Görögkatolikus Metropólia Zöldítsük vissza a földünket! című felhívása: szeptember 1-jén a teremtésvédelem érdekében elindított imanapon adtak közre.

részletes felhívás és hír: https://www.magyarkurir.hu/hirek/zolditsuk-vissza-foldunket-kozos-faultetesre-hiv-gorogkatolikus-metropolia

Isten a kert közepébe helyezte az embert, hogy művelje és őrizze azt. Ma már kétségtelen jelei mutatkoznak annak, hogy nem csak hogy nem őriztük meg a ránk bízott földet, de műveletlenül is bántunk vele, s ahelyett, hogy műveltük volna, kizsákmányoltuk. Tönkretettük az Istentől kapott e gyönyörű ajándékunkat. Egyre többen mondják, hogy ez már helyrehozhatatlan, a folyamat visszafordíthatatlan. Sajnos nem kizárt, hogy ebben a tudósoknak igazuk van, de abban is hiszünk, hogy a mindenható Teremtő világában minden helyrehozható. Nekünk tehát mindent meg kell tennünk azért, hogy ezen a téren is a Teremtő munkatársaivá legyünk.

Segítsünk a földnek újra visszanyerni Istentől kapott szép arcát!

Százféle módon tehetjük ezt, itt, most csak egyet javaslunk:

Ültessünk fát!

Minden magyar görögkatolikus család és egyén ültessen egy-egy fát! Vagy akár többet is! Ez a görögkatolikus faültetés most október 1-jén, az Istenszülő oltalma ünnepén kezdődik és egészen jövő év mennybemenetel ünnepéig (május 21.) tart. Ma, a teremtésvédelem napján elhatározzuk, hogy annyi fát ültetünk, amennyit csak tudunk. Talán még eggyel többet is.

Szeretnénk aztán össze is gyűjteni ezeket a fákat – persze, csak virtuálisan. Október 1-jén indul a zöldítés. Mindenkit arra kérünk, buzdítunk valójában nem csak a görögkatolikusokat, hanem minden jó szándékú embertársunkat –, hogy saját környezetében, háza előtt, udvarában, kertjében, ahol csak lehetősége van, ültessen el egy fát (vagy többet). Majd, ha már elültette, jelezze nekünk a faulteteshd [dot] gorogkatolikus [dot] hu címen! Csak a települést kell megjelölni. Ezzel a jelzéssel megjelenik egy fa a honlapunkon látható, egyre zöldülő Magyarország térképünkön is. Ha több jelenik meg egy faluban, városban, akkor csak dúsul az a hely. Zöldítsük be minél jobban ezt a játéktérképet, de ennek eredményeképpen a valóságban is annál zöldebb, annál élőbb, annál frissebb lesz újra az országunk. A tenger cseppekből áll össze, az erdő egy-egy fából, földünk megmentése a jó szándékú emberek egy-egy cselekedete nyomán.

Egyenként kevesek vagyunk, együtt azonban az egész földet megmenthetjük. Persze, csak Isten segítségével. Kérjük tehát az ő áldását e jóra törekvésünkre! Aki pedig még vagy már nem tud fát ültetni, az mondjon el egy imát értünk, faültető testvéreiért!

 

  „Forrás: 4- 5 pont: Ökoiskola Hálózat Hírlevele, EKE OFI”. 

   

   

   

  Teremtésvédelemi hírek

  Ifjú feltalálókat és tudósjelöltek keresnek

  2019, október 10 - 1:53du

  Ismerkedjen meg a felhívással!

  Szalézi lelki hétvége

  2019, október 1 - 12:13du

  Lelki hétvége pedagógusoknak és nevelőknek

  A lelki hétvége alapját, Colette Schaumont Da mihi animas - Döntések, kihívások és szenvedély című Don Bosco életrajza adja.
  Előadások, műhelyek, megosztások és imádságok, segítik a téma feldolgozását.
  Az előadásokat P. Ábrahám Béla szalézi tartományfőnök vezeti. Közreműködnek szaléziak, munkatársak és animátorok.

  Helyszín: Péliföldszentkereszt, Szalézi Lelkigyakorlatos Ház
  Időpont: 2019. október 25-27. Kezdés, pénteken 18.00 órakor, a szobákat 16 órától lehet elfoglalni.
  Részvételi költség: 15.000 Ft (Készpénzzel vagy OTP SZÉP kártyával lehet fizetni a helyszínen; bankkártyát nem tudunk elfogadni.)
  A fenti összeg magában foglalja a szállást, étkezést és a programokon való részvétel díját is. 

  A hétvége alatt kitelepül a Don Bosco Kiadó lelkiségi, pedagógiai, nevelési könyvekkel.
  Jelentkezés az alábbi linken:
  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScfouaPAkllDS-AWA2yS_90x9dvbSeS...

  Kapcsolattartó: Szlávik Adél (adel [dot] szlavikgmail [dot] com; +36 20 823 3366)

  RÉSZLETES PROGRAM:

  Péntek – 2019. 10. 25.
  18, 00 bevezető
  18, 30 mise
  19, 00 vacsora
  20, 30 Don Bosco atyasága és anyasága – család és egyház szerepe Don Bosco lelkiségének, stílusának kialakulásában
  22, 00 kompletórium és Jóéjszakát

  Szombat – 2019. 10. 26.
  7, 30 reggeli ima – Úrangyala. Laudes, szalézi imák
  8, 00 reggeli
  9, 00 előadás – Don Bosco Istenképe és Egyházképe, mint lelkiségének alapja
  10, 30 műhelyek A1

  Játék és nevelés - Sándor Dorottya szalézi animátor – Don Bosco Kiadó

  Asszisztencia, elkísérés – meghallgatás – Kovács Sándor SDB

  Lehet-e jól büntetni? – Koblencz Attila – szalézi munkatárs - SZIF

  Animátorok – oratóriumban és iskolában - Szlávik Adél – szalézi animátor - Szalim

  12, 00 mise
  15, 00 közös ima
  16, 00 előadás – Megelőző Módszer – lelkiség vagy pedagógia?
  17, 30 műhelyek A2

  Játék és nevelés - Sándor Dorottya – szalézi animátor – Don Bosco Kiadó

  Asszisztencia, elkísérés – meghallgatás- Kovács Sándor SDB

  Lehet-e jól büntetni? – Koblencz Attila - szalézi munkatárs - SZIF

  Animátorok – oratóriumban és iskolában – Szlávik Adél – szalézi animátor - Szalim

  19, 00 vacsora
  20, 00 vesperás és szalézi esti imák
  21, 00 Considerátio – kérdések, visszajelzés, értékelés
  22, 00 Szentségimádás

  Vasárnap – 2019. 10. 27.
  7, 30 reggeli ima – Úrangyala. Laudes, szalézi imák
  8, 00 reggeli
  9, 00 előadás – Szentgyónás és szentáldozás a szalézi nevelésben, eucharisztikus nevelés
  10, 30 műhelyek

  Teremtésvédelem – Koblencz Attila – szalézi munkatárs - SZIF

  Stratégia az iskolában – Puskás Balázs - SzIF

  1 szív, 2 élet – mit tanult Don Bosco Szalézi Szent Ferenctől – P. Ábrahám Béla SDB

  Szakképzés és nevelés – Kővári László SDB – Szalézi Kft.

  12, 00 mise
  13, 00 ebéd

  www.szaleziak.hu

  Láss, értelemezz, tegyél!

  2019, október 1 - 10:52de

  Láss, értelmezz, tegyél!
  A Jezsuita Menekültszolgálat (JMSZ) középiskolai foglalkozásokat kínál a 2019/20-as tanév
  folyamán, az alábbi kompetenciák fejlesztésének segítésére:
  - az álhírek és értelmezve előadott tények jelenségének megismertetése
  - kritikus gondolkodás, véleményalkotás és vitakultúra fejlesztése
  - a saját lehetőségek és felelősség tudatosítása, hogy tevékenyen részt vegyenek az iskolai
  és helyi környezetük életében

  részletek alább

  jmsz1.pdfHírek

  Intézményfenntartók operatív vezetőinek értekezlete 2019.10.02.

  2019, szeptember 26 - 2:40du

  Tisztelt köznevelési intézményekért felelős EKIF Vezető és Oktatási Referens Munkatárs!         
  Szeretettel hívjuk és várjuk Önt és munkatársait a márciusban közösen egyeztetett időpontban,  2019. október 2-án 10 órakor kezdődő szakmai értekezletünkre!
  Kérjük, töltse ki a regisztrációs lapot honlapunkon, köszönjük!

  A program: 
  10.00 - 10.15 Köszöntő, dr. Ternyák Csaba, egri érsek, az MKPK Iskolabizottságának elnöke 
  10.15 - 10.30 Az egyoldalú jognyilatkozatok és alapító okiratok központi gyűjtése és ellenőrzése, Schillingerné Gulyás Ilona, Katolikus Pedagógiai Intézet
  10.30 - 10.50 Változások a szakképzésben: operatív feladatok, Barcsák Marianna, Katolikus Pedagógiai Intézet
  10.50 - 11.20 A külföldi nyelvtanulási lehetőség diákoknak 9. és 11. évfolyamon: feladatok, lehetőségek fenntartói szemmel, Tempus Közalapítvány, a program lebonyolítójának képviselője
  11.20– 11.35 Kávészünet
  11.35 - 12.00 Jó gyakorlat bemutatása: fenntartói ösztöndíj rendszer köznevelésben tanulók számára, Dobszay Ambrus, közoktatási referens, Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány
  12.00 – 12.30 Fenntartói feladatok: lemorzsolódási index vizsgálata - OH ellenőrzés, antiszegregációs tanácsok, nemzetiségi pótlék, nemzetiségi ösztöndíj program, beszámoló az elmúlt időszak köznevelést érintő egyeztetések eredményeiről, Barcsák Marianna, Katolikus Pedagógiai Intézet
  12.30 - 13.10 Katolikus tankönyvfejlesztés I.: az elkészült 9. évfolyamos tankönyvek bemutatása, az iskolákban való kipróbálás lehetőségei, Sályiné Pásztor Judit, dr. Kovács Örs, Valaczka András, főszerkesztők
  13.10 - 13.20 Katolikus tankönyvfejlesztés II.: Családban élünk - kézikönyv pedagógusok számára 5.-12. évfolyam - a tervek bemutatása
  13.20 - 13.30 Kérdések, fórum
  13.30 -  Szendvicsebéd

  Valamennyi előadást, beszámolót követeőn lehetőség van a témával kapcsolatos kérdések feltevésére.

   

  Jelentkezés Fenntartó neve: * - Válasszon! -Árpád-házi Szent Margitról Nevezett Szent Domonkos Rendi Nővérek Apostoli KongregációjaBoldogasszony IskolanővérekCiszterci Iskolai FőhatóságCongregatio JesuCsornai Premontrei PrépostságDebrecen-Nyíregyházi EgyházmegyeEgri FőegyházmegyeEsztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai FőhatóságaGödöllői Premontrei ApátságGyőri EgyházmegyeHajdúdorogi FőegyházmegyeJézus Isteni Szívéről Nevezett Karmelita Nővérek KongregációjaJézus Társasága Magyarországi RendtartományaKalocsa-Kecskeméti FőegyházmegyeKaposvári EgyházmegyeKolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó SzervezetKonventuális Ferences Minorita RendKrisztus Légiója KongregációMagyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi FőapátságMagyar Bencés Kongregáció Szent Ányos Bencés PerjelségMagyar Bencés Kongregáció Szent Mór PerjelségMagyarok Nagyasszonya Ferences RendtartományMária Iskolatestvérek SzerzetesrendMegváltós NővérekMiasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek TársulataMiskolci EgyházmegyeMisszióstársaság (Lazaristák)Notre Dame Női Kanonok- és TanítórendNyíregyházi EgyházmegyePécsi EgyházmegyePécsi Püspöki Hittudományi FőiskolaPiarista Rend Magyar TartományaPremontrei Női KanonokrendSegítő Szűz Mária Leányai Don Bosco NővérekSzalézi Intézmény FenntartóSzékesfehérvári EgyházmegyeSzent Orsolya Rend Római Uniójának Magyar Orsolyita KözösségeSzent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek TársulataSzeretet Leányai TársulataSzociális MissziótársulatSzombathelyi EgyházmegyeVáci EgyházmegyeVeszprémi FőegyházmegEgyéb ... Fenntartó neve: Egyéb ... Résztvevő neve: * Amennyiben több személy képviselné a fenntartót, kérjük a nevüket vesszővel elválasztva adják meg. Résztvevő e-mail címe: * Kérjük csak egy e-mail címet adjon meg.

  Jelentkezés a 2019. évi mérlegképes továbbképzésre

  2019, szeptember 26 - 2:11du

  A Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI)  2019. évben is megszervezi a gazdasági szakemberek részére a mérlegképes kötelező továbbképzést. A vállalkozási szakos továbbképzésünkkel  azon mérlegképes könyvelők szerezhetik meg a szükséges 16 kreditpontjukat (8 számviteli + 8 nem számviteli témakörben minősített kreditpont), akik vállalkozási szakterületen rendelkeznek regisztrációval.

  A könyvviteli szolgáltatást  végzők részére kötelező továbbképzést az alábbiak szerint szervezzük:

  Témák:

  2018. évközi, valamint a 2019. január 1-jétől érvényes számviteli törvény változások, saját tőkét érintő gazdasági események, kötelezettségek elszámolásával kapcsolatos számviteli eljárások és beszámolóval kapcsolatos felelősségi kérdések

  • Mérlegképes Vállalkozási/számvitel (8 ) kredit
  • Adószakértő (6 ) kredit
  • Adótanácsadó (6 ) kredit
  • Okleveles adószakértő (6 ) kredit
  • Könyvvizsgáló (1 ) kredit

   

  Számlázás szabályai 2019-ben

  • Mérlegképes Vállalkozási/nem számvitel (8 ) kredit
  • Adószakértő (7 ) kredit
  • Adótanácsadó (7 ) kredit
  • Okleveles adószakértő (7 ) kredit
  • Könyvvizsgáló (1 ) kredit

   

  Oktató:
  Horváth Józsefné okl. könyvvizsgáló, okl. nemzetközi áfa- és adóigazgatósági adószakértő jogi szakokleveles közgazdász; költségvetési minősítésű könyvvizsgáló

  A képzés helyszíne:       KaPI (1068 Budapest, Városligeti fasor 42.)

  A képzés díjának (10.000.- Ft/ nap) számlázása utólag történik.

  A képzésre szeretettel várjuk azokat a gazdasági dolgozókat is, akik regisztrációval nem rendelkeznek!

  Fontos tudnivaló: Csak helyesen megadott és érvényes regisztrációs szám, valamint az előadás kezdő és záró jelenléti ívének aláírása esetén lehet érvényesíteni az előadásokon megszerezhető pontokat.

  A jelentkezés határideje: 2019. október 31.

  Az adatlap kitöltéséről visszaigazoló e-mailt küldünk.

  Kérjük a jelentkezőket, hogy az adatlapot ne folyamatos nagybetűvel töltsék ki

  Könyvviteli szolgáltatást végzők kötelező továbbképzése Választott képzés és időpont * 2018. évközi, valamint a 2019. január 1-jétől érvényes számviteli törvény változások, saját tőkét érintő gazdasági események, kötelezettségek elszámolásával kapcsolatos számviteli eljárások és beszámolóval kapcsolatos felelősségi kérdések 2019. november 18. (hétfő) 9.30 - 12:45-ig és 13:15 - 16:30-ig Számlázás szabályai 2019-ben 2019. évben 2019. november 19. (kedd) 9.30 - 12:45-ig és 13:15 - 16:30-ig Jelentkező neve * Pl.: Dr. Születéskori név * Születési hely * Születési idő * Év Év19491950195119521953195419551956195719581959196019611962196319641965196619671968196919701971197219731974197519761977197819791980198119821983198419851986198719881989199019911992199319941995199619971998199920002001 Hónap Hónapjanfebmáráprmájjúnjúlaugszepoktnovdec Nap Nap12345678910111213141516171819202122232425262728293031 Anyja neve * Regisztrációs szám 6 jegyű mérlegképes regisztrációs szám. Ha Önnek nincs regisztrációs száma kérem, hogy 6 db egyest írjon be. Szakterület megnevezése vállalkozási pénzügyi egyéb szervezeti (nonprofit) államháztartási IFRS Mobilszáma * Telefonszáma E-mail címe * Lakcím Irányítószám * Település neve * Utca, hsz, emelt, ajtó, stb * Levelezési címe (ha eltér a lakcímtől) Irányítószám Település neve Utca, hsz, emelt, ajtó, stb Számlázás Számlázási név Irányítószám Település neve Utca, hsz, emelt, ajtó, stb Számlafogadási cím (amennyiben eltér a vevő címétől): Irányítószám Település neve Utca, hsz, emelt, ajtó, stb Megjegyzés Köyvvizsgáló kamarai tagszám

  "Egymillió gyermek imádkozza a Rózsafüzért" imakezdeményezés

  2019, szeptember 25 - 10:55de

  Az MKPK megbízásából az Országos Lelkipásztori Intézet hívja a gyermekeket október 18-án 9.00 órakor (vagy a nap jobban megfelelő más órájában) imádkozzák a rózsafüzért.

  Ferenc pápa 2019 októberét a világmisszió rendkívüli hónapjának nevezte ki. Eleget téve a pápa kívánságának, az idei „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért“ elnevezésű, világméretű imakezdeményezésnek a misszió lesz a témája, és a gyermekekkel főként a misszionáriusokért és új missziós hivatásokért imádkoznak. Célja, hogy a gyermekek imája legyen különös módon is az Egyház missziós megújulásának a lelke.

  A Magyar Katolikus Püspöki Kar megbízásából az Országos Lelkipásztori Intézet hívja a gyermekeket - és ezért kéri a tanítókat, hitoktatókat, nevelőket, szülőket, nagyszülőket -, hogy mint az előző években is, kapcsolódjanak be a gyermekek nagy ima-misszójába és október 18-án 9.00 órakor (vagy a nap jobban megfelelő más órájában) imádkozzák a gyermekekkel a rózsafüzért, lélekben egyesülve gyermekek csoportjainak ezreivel szerte a világon.

  Megnyílt képzéseink jelentkezési felülete!

  2019, szeptember 23 - 3:18du

  Jelentkezzen a 2019/2020 tanév első félévének képzéseire!

  Mondaíró verseny

  2019, szeptember 23 - 1:26du

  A mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium és Általános Iskola felső tagozatosok és gimnazisták számára hirdet versenyt.

  A Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda mondaíró pályázatot hirdet két kategóriában 5-8. osztályos és 9-12. évfolyamos diákok számára.
  Alkoss mondát IV. Béla királyunkról és a tatárokról, esetleg Szent Margit életéről, de választhatod Julianus barát utazásait is. A pályamunka legfeljebb három gépelt oldal terjedelmű legyen (Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, másfeles sorköz)!
  Értékelési szempontok:

  1. Megfelelés a monda műfaji követelményeinek
  2. Színes, érdekes cselekményvezetés
  3. Szerkezeti tagolás
  4. Nyelvi és stiláris követelmények
  5. Helyesírás
  6. Illusztráció

  Beküldési cím: pozsgai [dot] esztermovar [dot] piarista [dot] hu
  Beérkezési határidő: 2019. október 10.
  A pályázat valamennyi résztvevőjét emléklappal díjazzuk, a helyezettek pedig jutalomban részesülnek.
  Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2019. október 18-án a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában a középkori projektnap keretében kerül sor.

  Zöld hírek - 2019. szeptember

  2019, szeptember 23 - 1:19du

  Zöld hírek 2019 szeptember

  1. 1. Educatio Si’ – 2019 júniusi katolikus iskolák világkongresszusának teremtésvédelem témakörében megjelent szakmai anyagai már elérhetők
  2. 2. Teremtés hete szeptember 29- október 4 között
  3. 3. A Világ Legnagyobb Tanórája 2019.
  4. 4. Teremtésvédelmi kalendárium – Álom a diófa alatt / Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület
  5. 5. Szeptember és októberi zöld napok dátumai
  6. 6. Országos Környezeti Nevelési Konferencia, 2019
  7. 7. 2019-2020. évi BISEL országos verseny
  8. 8. Versenykiírás XXII. Bókay Árpád Országos Biológiaverseny
  9. 9. „Zöldszíves lelkülettel a Földünkért”, Tudományos és Művészeti Konferencia
  10. 10. A Világ Legnagyobb Tanórája 2019. pályázatok
  11. 11. Klímaváltozás és pedagógiai kihívások – pedagógus-továbbképzés
  12. 12. „Szerintem… fiatalok egy zöldebb jövőért!”c. pályázat
  13. 13. Észkerék-forgató - VII. Tanárok napja a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban
  14. 14. „Nem kell zacskó, köszönöm!”
  15. 15. Erdők hete: A XXIII. Erdők Hete rendezvénysorozat időpontja: 2019. szeptember 30. - október 06.

   

  1.  Educatio Si – 2019 júniusi katolikus iskolák világkongresszusának szakmai anyagai a teremtésvédelem témakörében angol, francia és spanyol nyelven már elérhetők

  2019.06.04-8. között New Yorkban került megrendezésre Educatio Si’ címmel 80 ország részvételével a Katolikus Oktatás Világkongresszusa, amint a Laudato Si’ teremtésvédelmi enciklika inspirált.

  A szervezők (OIEC) a kongresszus szakmai anyagát periodika szerű újság formájában jelentetik meg. A folyóirat online jelenleg három nyelven érhető el:

  angol; francia; spanyol

  2. A Teremtés hetét idén szeptember 29. és október 6. között ünnepeljük.

  A hét segédanyagai a Hála és felelősség témában letölthetők

  3. A Világ Legnagyobb Tanórája 2019. - immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi programsorozat időpontja 2019. szeptember 30. – október 4. között

  részletek és regisztráció a rendezvény honlapján: https://www.avilaglegnagyobbtanoraja.hu/

  4. Teremtésvédelmi kalendárium – Álom a diófa alatt / Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület kiadásában

  Ha a teremtett világ csodálatos gazdagságát szemlélve engedjük lelkünkben a hála és a megajándékozottság érzését megszületni, részvéttel átérezni a gépektől, vegyszerektől meggyötört föld szenvedését, akkor döntéseinket is a tevékeny szeretet fogja vezérelni. Ahogy Ferenc pápa biztat: „A bolygóért való küzdelmeink és aggódásunk ne vegyék el tőlünk reménységünk örömét!”

  teljes cikk itt olvasható

  5. Szeptember és októberi zöld napok dátumai:

  Szeptember       1.                                 A teremtés napja

  Szeptember       16.                               Az Ózonpajzs megőrzésének nemzetközi napja

  Szeptember       3.  szombat                 Takarítási világnap

  Szeptember       22                                Európai autómentes nap

  Szeptember       23.                               Nemzetközi hulladékgyűjtő nap

  Szeptember       26.                               A tiszta hegyek napja

  Október             4.                                 Az állatok világnapja

  Október             4-10                            A világűr hete

  Október             14.                               A természeti katasztrófák megelőzésének világnapja

  Október             16.                               Élelmezési világnap

  Október             17.                               A szegénység elleni küzdelem világnapja

  Október             21.                               Földünkért világnap

   

  6. Országos Környezeti Nevelési Konferencia, 2019

  A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület 2019. szeptember 28-án, 10:00-16:00 között konferenciát szervez a „Nemzeti Környezeti Nevelési Stratégia – Alapvetés” megújítására Budapesten, a TIT Stúdióban (1113 Zsombolyai u. 6.).

  Jelenleg közel 40 szakmai szervezet több mint 60 szerzője és lektora dolgozik az Alapvetésen.

  Az NKNS a környezeti nevelők, a természettudósok, a természetvédők mellett több ágazat (oktatás, művelődés, gazdaság, nemzetközi kapcsolatok, jog, hulladékgazdálkodás, agrár, klímavédelem, energiaügy, egészségügy, vidékfejlesztés stb.) hivatali és üzleti szereplői számára is fontos forrás. Nemzetközileg is felmutatható siker, és különleges közösségi és civil folyamat eredménye. A konferencia résztvevői szakmai javaslataikkal hozzájárulnak a megújított Alapvetés véglegesítéséhez, a 4. kiadás megjelenéséhez.

  A konferenciára a következő regisztrációs linken lehet még jelentkezni:

  http://mkne.hu/nkns_2019.php

  Az Országos Környezeti Nevelési Konferencia az Agrárminisztérium Zöld Forrás, 2019 forrásból, valamint szakmai szervezetek és egyéni adományozók támogatásával valósul meg.

  Számítunk az ökoiskola pedagógusok részvételére is!

   

  Szervező: MKNE (mkne.hu)

  További információ: mknemkne [dot] hu, +36-1-321-4796

   

  7. 2019-2020. évi BISEL országos verseny - VERSENYFELHÍVÁS

  Álompatak – patakunk, mint ideális élőhely

  Az Agrárminisztérium BISEL – Gumicsizmás természetvédelem programja keretében országos versenyt hirdet „Álompatak – patakunk, mint ideális élőhely” címmel 
  általános iskolák, szakképző iskolák és gimnáziumok 7-12. évfolyamos tanulói számára 
  két korcsoportban (7-9. és 10-12. évfolyam). A versenyre 4 fős csapatok jelentkezését várjuk.

  A verseny célja: A felszíni áramló vizek BISEL módszerrel történő monitorozása, az élményszerű feladatokon keresztül a víz és környezetének védelme iránti elköteleződés erősítése, az ökológiai összefüggések felismerése.

  A verseny felépítése: a verseny három fordulóból és egy országos döntőből áll.

  http://bisel.hu/verseny oldalon megjelenő feladatok megoldásait online kell benyújtani az egyes fordulóknál meghatározott módon, a feltüntetett határidőig.

  A versenyre való jelentkezés módja:

  1. amennyiben az iskola korábban még nem vett részt a BISEL programban, először regisztrálnia szükséges a BISEL honlapon a https://bisel.hu/user/registration?url=/ linken 
   (a már regisztrált iskolák listája a https://bisel.hu/resztvevok címen tekinthető meg);
  2. versenyre az első forduló (elméleti feladatsor) megoldásának beküldésével lehet jelentkezni.

  1. forduló:

  Egy szabályos BISEL terepi vizsgálat elvégzése kibővített élőhely vizsgálattal valamint az elméleti feladatsor megoldása (online kitölthető feladatlappal).

  Kapcsolódó programokkal (pataknap, tanóra a patakról, kreatív foglalkozások kisebbeknek stb.), illetve döntéshozók és szakértők (önkormányzat, vízügyi igazgatóság, kutatók) bevonásával pluszpontokat lehet szerezni.

  A vizsgálat és a feladatlap kitöltése a verseny meghirdetésétől kezdve bármikor elvégezhető.

  Beküldési határidő: 2019. november 10. 

  2. forduló:

  Kreatív feladat: max. 3 perces videó készítése az „Álompatak – patakunk, mint ideális élőhely” témában és a film feltöltése a BISEL honlapra. A videó készítése a felhívás megjelenésétől megkezdhető.

  Beküldési határidő: 2020. január 20. 

  3. forduló:

  Poszter készítése a vizsgált patak és környéke fejlesztési lehetőségeinek bemutatására (A1 méretben – 594x841 mm -, szabadon választott technikával). A poszter a videóval párhuzamosan is készíthető. A poszter pdf változatát vagy a poszterről készült fényképet kell a BISEL honlapra feltölteni.

  Beküldési határidő: 2020. február 1.

  Döntő

  A három forduló összesített eredménye alapján a két korcsoportban a legmagasabb pontszámot elérő 10-10 csapat jut a döntőbe. A csapatok nem az összesített pontszámot viszik tovább a döntőbe, hanem a helyezésüknek megfelelő pontszámot (az 1. helyezett 20 pontot, a 2. helyezett 18 pontot stb.).

  A döntő várhatóan 2020. március 20-án a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban kerül megrendezésre, ahol a csapatoknak egy 5-8 perces prezentációban kell bemutatniuk az elkészített filmet és a posztert. A prezentációt a zsűri pontozza, a poszterekre a csapatok és a tanárok szavaznak (minden csapat szavazhat az általa 1.-3. helyezésre javasolt poszterre).

  A korábbi versenyektől eltérően, a BISEL vizsgálat kiegészül:

  • a megfigyelés nem korlátozódik a makro-gerinctelenekre, hanem a gerincesekre - kétéltűek, hüllők, madarak, emlősök – és a növényekre is kiterjed, bemutatva, hogyan befolyásolja az életüket az élővíz minősége és mennyisége, illetve az emberi hatások;
  • sokféleség a vizsgálat tárgya, a patak és közvetlen környezete botanikai, zoológiai vizsgálata (nem a fajok pontos meghatározása a cél, hanem hogy hányféle faj figyelhető meg, melyek a jellemző/megkülönböztető bélyegek, a megfigyelt fajok pontos leírása).

  Ösztönözzük az iskolák közötti együttműködést, illetve a korábban vizsgált vízfolyás vizsgálatának folytatását, a vizsgálati eredmények időbeli változásának bemutatását. A csapatok több vízfolyást, vagy egy vízfolyás több szakaszát is vizsgálhatják és összevethetik az eredményeket.

  Korcsoportonként az első három helyezett munkáját díjazzuk a döntő napján, és lehetőség van különdíjak odaítélésére is.

  Jutalmazás:

  • Nemzeti Parkba szóló belépő és részvétel egy nemzeti parki programon
  • Tárgy- és könyvjutalmak

   A fordulónkénti feladatok, további részletek a versenyről, valamint a pontos versenyszabályzat a http://bisel.hu/verseny oldalon jelennek meg.

  A versenyfelhívással, vagy a BISEL programmal kapcsolatos kérdését a bisel [dot] fmgmail [dot] com címre küldheti el.

   

  8. Versenykiírás XXII. Bókay Árpád Országos Biológiaverseny

   

  A Kerek Világ Alapítvány (Budapest XVIII. Kerületi Bókay Árpád Általános Iskola) Országos Biológiaversenyt hirdet.

  A verseny célja:

  a természetet szerető, értő gyerekek további ismeretszerzésre ösztönzése, tehetséggondozás.

  A versenyünkkel huszonkettedik éve kívánunk emlékezni névadónk: dr. Bókay Árpád orvosprofesszor tudományos- és emberi nagysága előtt.

  A versenyt 5 -6. és 7 -8. osztályban indítjuk. (A versenyen a 6 és 8 osztályos gimnáziumok aktuális évfolyamán tanulók is indulhatnak!)

  A verseny benevezési feltétele: pályamunka készítése.

  A pályamunka témája 7-8 . osztá ly : Világraszóló orvosi felfedezések

  Bizonyára többször jártatok már orvosnál, fogorvosnál, ahol természetes, hogy különböző műszerek, gyógyszerek segítik a betegségek felfedezését és a gyógyítást. De vajon hogyan, mikor, és kiknek a nevéhez fűződnek ezek a felfedezések?

  Milyen események, körülmények játszottak közre a létrejöttüknél?

  Pl. mi az a vastüdő, az EKG, a védőoltás, az endoszkóp, és valóban van művér?

  Vajon mi is a gumikesztyű története, vagy mit tud a lézersebészet?

  A pályázatban írhattok egy, vagy akár több felfedezésről, annak jelentőségéről!

  A pályamunka témájához kapcsolódva, annak feldolgozásaként készítsetek érdekes rejtvényt, társasjátékot, makettet, lapbookot, stb.

  A pályamunka terjedelme max. 5 gépelt oldal + a mellékletek.

  Értékelés:          Pályamunka: 70 pont

  Rejtvény: 30 pont

  A pál yamu nka témáj a, 5-6. osztá ly : Árokparti patika

  Nem is gondolnánk, hogy a kertben, úton-útfélen, árokpartok mellett valóságos patikát nyitnak a sokak által csak gazoknak nevezett növények.

  Ismerkedjünk a gyógyító növények titkaival, amelyek értő kezekben csodás hatásúak, de a hozzá nem értőknek sok veszélyt rejtenek.

  Pályamunkáitokban mutassátok be a leggyakoribb hazai gyógynövényeket (élőhely, testfelépítés, felismerhetőség, otthoni, vagy gyógyszergyári felhasználás)!

  Bemutathattok egy, vagy akár több növényt is.         

  Pályamunkáitok témájához kapcsolódva, annak feldolgozásaként készítsetek érdekes rejtvényt, társasjátékot, makettet, lapbookot, stb.

  A pályamunka terjedelme max. 4 gépelt oldal + a mellékletek.

  Értékelés:          Pályamunka: 70 pont

  Rejtvény: 30 pont

  Bekü l dési hatá ridő:

  (postára adás végső dátuma)  

  2020. január 13.

  Nevezési díj: 1500 Ft/fő, amelyet iskolánk alapítványa, a

  Kerek Világ Alapítvány 11718000-20329701 számlaszámára kérjük utalni, vagy

  Kerek Világ Alapítvány 1181 Budapest, Wlassics Gyula utca 69. címre rózsaszínű postautalványon befizetni.

  Az utalásnál és a befizetési csekknél is kérjük feltüntetni: Bókay Árpád Országos Biológiaverseny.

  A befizetési bizonylat másolatát a pályamunkákhoz mellékelni szíveskedjenek!

  A pályamunkákat Bókay Árpád Országos Biológia Verseny

  1181 Budapest, Wlassics Gyula u. 69. címre várjuk.

  A pályamunkák beérkezése után két komplex feladatsort kell otthon megoldani, amelyekben kísérletek és megfigyelések is szerepelnek.

  Értékelés: 100 –100 pont

  Hatá ridők:

  Pál yamu nkák bekü l dési határideje: 2 020. janu ár 13.

  I. feladatsor (feladatlap) internetes megjelenése:                           2020. január 15.

  • (feladatlap) beküldési határideje:                            2020. február 07.

   

  • (feladatlap) internetes megjelenése:                       2020. február 08.
  • (feladatlap) beküldési határideje:                           2020. március 05. A feladatlapok, megoldólapok a www.biologiaverseny.hu honlapról letölthetők.

  DÖNTŐ: 2020. április 24-én a Bókay Árpád Általános Iskolában, ahol az összesített eredmények alapján a legtöbb pontot elért 20 - 20 tanuló méri össze tudását előre megadott tematika alapján.

  Ju ta l maz ás

  1. helyezettek - tablet
  2. helyezettek – távcső
  3. helyezettek –tárgyjutalom

  Valamennyi résztvevő emléklapot kap, külön díjazzuk a legjobb pályamunkákat, legeredményesebb iskolát.

  További felvilágosítás: Krakkerné Berki Hajnalka (06-1 /29148 36)

  Bővebb információ: http://www.biologiaverseny.hu/

   

  9. „Zöldszíves lelkülettel a Földünkért”, Tudományos és Művészeti Konferencia

  30 éves a Zöld Szív!

  Helyszín: Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár (2013 Pomáz, Huszár u. 2.)

  Időpont: 2019. október 19.

  10:00 – 10:15 Megnyitó, ének, zene, köszöntő (                          Orgoványi Anikó, Victor András)

  10:15 – 10:20 Vers (Faludy György: Tanuld meg ezt a versemet - Balázs László Gábor)

  10:20 – 10:50 Orgoványi Anikó: Bajban a bolygónk – a művészet szemével

  10:50 – 11:50 Vida Gábor akadémikus: Bajban a bolygónk – a tudomány szemével          

  11:50 – 12:30 Weidinger Tamás meteorológus: Víz a légkörben                            

  12:30 – 13:30 Ebédszünet                              -                                                       -

  13:30 – 13:40 Vers (Szabó Lőrinc: A bolond igazsága - Balázs László Gábor)

  Közreműködik: Hegedűs Dániel

  13:40 – 14:30 Juhász Árpád: Gleccserek, a Föld hőmérői                                     

  14:30 – 15:00 Jantnerné Oláh Ilona: Szemléletformálás a Zöld Szív 10 pontja alapján       

  15:00 – 15:15 Kávészünet, ének-zene           -

  15:15 – 16:00 Victor András: Zöldszíves lélek: értelem, érzelem, hit egysége       

  16:00 Zárás                                                    

  Étel, ital és kávé a művelődési ház büféjében vásárolható.

  Kapcsolat: Tel: 06-26-0785-593

  Bővebb információ, jelentkezés: orgovanyi [dot] anikogmail [dot] com

   

  10. A Világ Legnagyobb Tanórája 2019. pályázatok

  A 2019. évi kezdeményezéshez kapcsolódva a tanóra megtartása mellett a Világ Legnagyobb Tanórája témáit továbbgondolva, a biodiverzitás témakörében és az október 4-én megrendezésre kerülő Állatok Világnapjához kapcsolódóan országos pályázatokat hirdetünk meg 3 korosztály (általános iskola alsó tagozat és felső tagozat, középiskola) számára: https://www.avilaglegnagyobbtanoraja.hu/palyazatok/

  1. A VÉDD A VADONT! Természetvédelmi kampányfilm-készítő pályázatra a Világ Legnagyobb Tanórájára készült, a biodiverzitás témára kidolgozott ÓVD A TERMÉSZETET! óratervben előírt kampányfilm (2. interaktív foglalkozás) készítésével lehet pályázni. A kampányfilm témája: Mit lehet tenni a természet védelme és a 14. és 15. Globális Cél elérése érdekében? A legjobb pályaműveket benyújtó iskolai csoportok anyagi támogatásban részesülnek a kampányuk megvalósításához és a nyertes filmek megjelennek a honlapon.
  2. Az ÁLLJ KI AZ ÁLLATOKÉRT! Flashmob pályázat célja, felhívni az emberek figyelmét a biodiverzitás fontosságára és a veszélyeztetett állatok védelmére. A pályázatra az Állatok Világnapjához kapcsolódó flashmobbal lehet pályázni. A legjobb pályaműveket benyújtó iskolai csoportok anyagi támogatásban részesülnek és a nyertes flashmob filmek megjelennek a honlapon.
  3. Az ÉLET-FA pályázat célja, hogy a Világ Legnagyobb Tanóráján részt vevő osztályközösségek egy fához, mint élőhelyhez kapcsolódóan bemutassák az élővilág sokszínűségét. Az első három helyezett osztályközösséget természetvédelmi–szabadidős élményprogramokkal díjazzuk.

  A pályázatokon bármely magyarországi általános iskola és középfokú intézmény iskolai csoportja indulhat, akinek iskolája regisztrált a 2019. évi Világ Legnagyobb Tanórájára: https://www.avilaglegnagyobbtanoraja.hu/regisztracio.

  A pályázatok beadási határideje: 2019. október 31.

  Kapcsolat

  infoavilaglegnagyobbtanoraja [dot] hu

  +36-30-590-20-85

   

  11. Klímaváltozás és pedagógiai kihívások – pedagógus-továbbképzés

  A Humusz Szövetség ingyenes 18 órás képzést indít általános iskolai (felső tagozat) és középiskolai tanárok, környezeti nevelők számára. A képzés célja, hogy felvértezzük a környezeti nevelőket a klímaváltozás okozta pedagógiai kihívásokkal szemben. 

  Célunk, hogy: 

  - áttekintést adjunk a globális környezeti összefüggésekről, 

  - a problémákra megoldásokat találjunk a résztvevők közös tudására alapozva, jó gyakorlatok megosztásával.

  - konkrét eszközöket, „muníciót” adjunk a környezeti nevelők számára ahhoz, hogy a diákok felé minél hatékonyabban tudják közvetíteni a problémát és az arra adható megoldásokat.

  - a képzés résztvevőinek szeretnénk a nevelő-pedagógia munka rekreációs megközelítését nyújtani, a meglévő erőforrásokat aktiválni, az egyéni és a közösségi motiváltságot növelni.

  Módszer:

  - A műhelyben a cselekedtető, élmény alapú pedagógiai megközelítést használjuk. 

  - A globális környezeti helyzettől indulva a saját tapasztalatok, érzelmek útján keresztül szeretnénk eljutni az általános és egyéni megoldásokhoz, kiutakhoz. 

  - A témákat olyan játékokkal, módszerekkel dolgozzuk fel, melyek a környezeti nevelési munkában (az általános és középiskolás korosztály számára) felhasználhatók.

  Tematika:

  1. Helyzetjelentés a Földről – A környezetvédelmi problémakör összefüggései 

  2. Meddig faljuk még?  - A túlfogyasztás ördögi köre

  3. A technológia majd mindent megold? – A technológia helye, szerepe, reklámok és egyéb csapdák 

  4. Hogyan csökkenthető a hulladéktermelés? - zero waste alapismeretek

  5. Helyünk az ökoszisztémában – Élet a természetben egy nagyváros közepén

  6. Pedagógiai kitekintés - Kit nevelünk ma és milyen módszerekkel?

  Projektfeladat

  A program fontos eleme az egyéni projektfeladat megvalósítása saját terepen. A projekthez ötleteket biztosítunk, de fontosnak tartjuk a helyi viszonyokhoz való alakítását. Olyan projektötleteket várunk megvalósítani, amik növelik az adott intézmény/csoport tudatosságát a fenntarthatóság területén.

  A projekt megvalósításának határideje a 2019/2020-as tanév vége.

  Jelentkezés:

  A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A résztvevők maximális létszáma 18 fő. A regisztrációs kérdőív kitöltése nem jelenti automatikusan a műhelysorozat résztvevőinek listájára való felkerülést.

  A szervezők a beérkezett regisztrációk alapján fenntartják a jogot a résztvevői lista összeállítására. Túljelentkezés esetén várólistát hozunk létre. 

  Regisztrációs kérdőív kitöltésének határideje: 2019. szeptember 24.

  Visszajelzést küldünk a jelentkezés sikerességéről legkésőbb szeptember 27-ig. 

  A 18 órás műhelysorozat (3x6 óra) 3 alkalomból áll. Előnyt élveznek azok a jelentkezők, akik vállalják mind a három alkalmon való részvételt.

  A műhelysorozat alkalmai és helyszínei:

  2019. október 12. szombat 9.00-16.00 Humusz Ház (1111 Budapest, Saru utca 11.)

  2019. október 19. szombat 9.00-16.00 Humusz Ház (1111 Budapest, Saru utca 11.)

  2019. október 20. vasárnap 9.00-16.00 Budai Sas-hegy TT (1112 Budapest, Tájék utca 26.)

  A műhelyfoglalkozások alatt ökofrankó büfét és szendvics ebédet biztosítunk.

  Jár-e kredit a képzésért?

  A műhelysorozat nem akkreditált képzés, viszont a 277/1997. (XII. 22.) Korm. rendelet értelmében a kötelezően megszerzendő 120 (kredit) óra továbbképzés legfeljebb huszonöt százaléka (azaz 30 óra) elszámolható. Jelen esetben - 18 órás képzésről lévén szó – 18 kredit számolható el. A beszámítás a munkáltató által történik. 

  A Humusz Szövetség, mint szervező, a résztvevők számára tanúsítványt állít ki a program végén. 

  A tanúsítvány megszerzésének feltétele a képzés egészén való részvétel, valamint egy egyéni projektfeladat megvalósítása a saját intézményben.

  További információk:

  Merza Péter oktatási programvezető - Humusz Szövetség

  peterhumusz [dot] hu, 06-1-3862648 (hétköznapokon 10.00-12.00)

  Pilinger Zsuzsanna környezeti nevelő, drámapedagógus  

  pilingerzsuzsagmail [dot] com, 06 70 6087792

   

  12. „Szerintem… fiatalok egy zöldebb jövőért!”c. pályázat

  Az APPLiA Magyarország Egyesülés pályázatot hirdet azon általános és középiskolás diákok részére   

  -          akiket érdekel környezetünk sorsa, bolygónk és az emberiség jövője,

  -          akik úgy látják, hogy mi, felnőttek rosszul csinálunk valamit és lehetne jobban, ezért képesek változtatni,

  -          és akik szeretnék ebbéli gondolataikat másokkal is megosztani és azt úgy kezdeni, hogy „Szerintem…”

  A  „Szerintem… fiatalok egy zöldebb jövőért!” címmel meghirdetett pályázatról bővebb információ: www.applia.hu

  A pályázatok beküldési határideje: 2019. október 6.

  Pályázati kiírás és a pályázati adatlap:  https://www.applia.hu/2019/09/06/szerintem-fiatalok-egy-zoldebb-jovoert/

   

  13. Észkerék-forgató - VII. Tanárok napja a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban

  „A világ csodái – felfedezések kora” - Magellán 500. évfordulója kapcsán

  2019. 10. 04. péntek, 15.00 – 20.00

  Az „Észkerék-forgató” napon a legősibb találmány, a KERÉK nyomába eredünk. Önállóan nyomozhatnak a csigás emelő, a fogaskerék, a fazekas korong vagy a szekér után. Kerékpárra pattanva „Malomkerék túrán” vehetnek részt, majd a kortárs „felfedezőktől” a speciális fejlesztés, a tehetséggondozás, és a természettudományok élménydús feldolgozásáról meríthetnek szakmai ötleteket.

  PROGRAM

  15.00-16.15    

  • regisztráció az INFÓ pultnál (a Vasútállomás épületében), majd önálló „keréknyomozás” a Nyomozati füzet iránymutatása szerint az Alföld és a Kisalföld tájegységben
  • regisztrációt követően „Malomkerék túra” Molnár József múzeumpedagógus „gördülékeny” vezetésével saját, vagy bérelt kerékpáron (kerékpárbérlés 600.-Ft /fő/nap, 16.00-kor leadandó) a Skanzen malmai között

  16.30  - 18.00

  Észkerék-forgató helyszínek előadásai 2 turnusban, cserével, előzetes regisztráció szerint

  Válasszon két témát az alábbi négy közül, melyeken egymást követően tud részt venni.

  16.30 -  17.10,            17.20 – 18.00

  18.00-20.00 a Csilléry Klára Oktató Központban, a „ringben” mind a négy helyszínről áttekintést kapnak a résztvevők, feltehetik kérdéseiket az előadóknak a kerek asztal mellett.

  Témák

  1. Tudja-e a jobb szem, mit csinál a bal kéz?

  Újfajta megvilágításba helyezi a nap „start up” programja a tehetséggondozást Dr. Mészáros Lukács mentor tanár és a kutató diákok példáján keresztül.

  Matányi Marianna és Kákonyi Marcell - orvostanhallgatók

  A 2019-ben Magyar Örökség Díjjal jutalmazott szentendrei Ferences Gimnázium volt diákjai. „Cervelox 2.0 - Avagy: „Tudja-e a jobb szem, mit csinál a bal kéz?” néven ismertté vált kutatásukkal 2018-ban, az akkor még középiskolás diákok első helyezést értek el a 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen. A versenyzők által kifejlesztett, eddig sehol nem alkalmazott módszer egyszerűsége, olcsósága és gyorsasága lehetővé tenné, hogy akár minden, iskolába kerülő kisgyermeken elvégezhessenek egy tesztet, hogy megtudják, nem ajánlatos-e további, részletes vizsgálatokat végezni a két agyfélteke nem megfelelő együttműködésének felderítése és a mielőbbi segítségnyújtás érdekében."

  2.  Furfangos fejlesztés

  Kis Ildikó - gyermekvédelmi szakértő, szakvizsgázott gyógypedagógus, kézműves mester

  Több évtizedes tapasztalatára építve a tíz év feletti, felső tagozatos, illetve középiskolás speciális nevelési igényű tanulók fejlesztésére kidolgozott módszertanát mutatja be, amelyben a néprajzi alapismereteket alkalmazza a tíz fejlesztési területen.

  3. Fortélyos forgó játékok

  Vásárhelyi Tamás - tudománykommunikátor, biológus, főmuzeológus

  A 2013-ban elsőként Múzeumpedagógiai Életműdíjban részesült sokoldalú szakember, a Természettudományi Múzeum volt főigazgató-helyettese, a hazai múzeumpedagógiai szakma módszertani megújítását folyamatosan segítő alkotó ember is.  A Konok Tamás festőművésszel a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában Tér-Mozgás-Játék címmel közösen rendezett kiállítása után most beavatja a pedagógusokat abba a titokba, hogy gyermekjátékokkal és játékos eszközökkel, hogyan lehet tudományos jelenségeket élményszerűen megtapasztalhatóvá tenni.

  4. Fifikus fizikai kísérletek

  Mészáros Péter - tudománynépszerűsítő fizika tanár

  A győri Krúdy Gyula Gimnázium fizika napjainak ötletgazdája, és elindítója, a Mobilis Látogató Központ volt alapító szakmai vezetője, a mosonmagyaróvári Futura Természettudományos Látogatóközpont egykori munkatársa. Jelenleg tehetséggondozással, tanárok továbbképzésével is foglalkozik. A győri Rómer Flóris Múzeum tulajdonában lévő Öveges József hagyaték feldolgozója és gondozójaként módszertani megoldásokkal és ötletekkel szolgál minden korosztályt tanító pedagógusnak Öveges professzor nyomdokain látványos, interaktív előadásával.

   

  14. „Nem kell zacskó, köszönöm!”

  1. Táska varrása meglévő anyagból (ne terheljük a környezetet új anyag vásárlásával). Videós segítség: http://nemkellzacsko.hu/video/!

  2. Legyen rajta a nemkellzacsko.hu weboldal cím, ill. „néma üzenet” - hímezheted, írhatod, festheted…!

  3. Kerülj fel a térképre! Térkép és beküldő űrlap: http://nemkellzacsko.hu/terkep/!

  4. Mindig vidd magaddal - akkor is, ha nem készülsz vásárolni. A spontán vásárlásokkal vándorol haza a legtöbb műanyag szatyor.

  Forrás, bővebb információ:

  http://nemkellzacsko.hu/

  https://www.facebook.com/groups/nemkellzacsko/

  http://nemkellzacsko.hu/taska-keszitese/

   

  15.  A XXIII. Erdők Hete rendezvénysorozat időpontja: 2019. szeptember 30. - október 06.

  Az idei a XXIII. Erdők Hete, amelynek jelmondata –„Óvd és gyarapítsd az erdőt az élhető klímáért!” – az erdők szerepe kulcsfontosságú a klímaváltozás elleni harcban.

   

  Erdők hete programok részletesen itt olvashatók

   

  „Forrás: 6- 14 pont: Ökoiskola Hálózat Hírlevele, EKE OFI”. 

   

   

   

  Teremtésvédelemi hírek

  Katolikus Iskolák Takáts Sándor Történelmi Versenye

  2019, szeptember 10 - 2:51du

  VERSENYFELHÍVÁS

   

  Katolikus Iskolák XVII. Országos Takáts Sándor Történelmi Versenye

   

  A verseny meghirdetője

  Katolikus Pedagógiai Intézet

  1068 Budapest, Városligeti fasor 42.

   

  A verseny rendezője:

  Vitéz János Katolikus Iskola

  2500 Esztergom, Helischer u. 5.

   

  A verseny célja:

  A történelem iránti érdeklődés felkeltése, a tehetséges tanulók kiválasztása, képességeik kibontakoztatása, fejlesztése.

  Kiemelt fejlesztési feladatok a történelem, társadalomismeret, honismeret, állampolgári ismeretek tantárgyhoz kapcsolódóan az anyanyelvi kommunikáció, az esztétikai-művészeti tudatosság és kifejezőkészség, az írásbeli és szóbeli kifejezőkészség, a rendszerszemlélet, a problémamegoldó képesség, a kritikai gondolkodás, a térbeli és időbeli tájékozódás, valamint az ismeretszerzés és tanulás képességének fejlesztése. A verseny folyamán az IKT eszközök aktív használatával fejleszthető a tanulók digitális kompetenciája.

   

  A verseny témája: Trianon centenáriuma és a nemzeti összetartozás éve

  A trianoni békediktátum tágabb és szűkebb előzményei. A nemzetiségi kérdés alakulása. Az első világháború. A vesztes háború belpolitikai következményei. A dokumentum kialakulásának és aláírásának körülményei. Hatása a huszadik századra. Trianon üzenete napjainkban. A korszak kiemelkedő személyiségeinek életútja. A korszakhoz kapcsolható művészeti alkotások és kulturális események. A kor megjelenítése a magyar irodalomban.

   

  A jelentkezés feltételei:

  A versenyen a katolikus iskolákban tanuló 7-8. osztályos diákokból álló 4 fős csapatok indulhatnak. Az általános iskolák és a 4, 6 és 8 évfolyamos gimnáziumok csapatai együtt versenyeznek. Minden iskola tetszőleges számú csapattal indulhat, de a döntőbe egy iskolából csak egy csapat juthat.

  A részvétel feltételei:

  A jelentkezési lap és az egyes fordulók megoldott feladatlapjainak beküldése az adott határidőkig.

  A nevezés módja: a Katolikus Pedagógiai Intézet, illetve a Vitéz János Katolikus Iskola honlapján a kiírással együtt megjelenő Nevezési lapot az első feladatlap kitöltésével együtt visszaküldeni a lebonyolító iskola címére: 2500 Esztergom, Helischer u. 5.

  A borítékra írják rá: „Takáts Sándor történelem verseny”

  Nevezési díj: nincs

  A továbbjutás feltétele:

  Az 1., 2. és 3. fordulóban minden bejelentkezett csapat részt vehet.

  A döntőbe a mindhárom fordulóban résztvevő csapatok közül a legtöbb pontszámot elért 10 csapat jut, akikhez csatlakozik még 2 csapat: a tavalyi címvédők és a rendező iskola csapata. Minden iskolából egy csapat juthat a döntőbe. A csapatok az 1-3. fordulóban megszerzett pontjaikat nem viszik tovább a döntőbe.

  Az eredmények közzététele: az egyes fordulók eredményeinek közzététele a www.katped.hu és a www.vitezjanos.hu honlapon történik.

  A döntőbe jutó csapatok külön értesítést is kapnak e-mailen.

  Fordulók:

  A feladatok a www.katped.hu és a www.vitezjanos.hu honlapon lesznek elérhetőek, igény esetén postai úton is megküldjük.

  A 1. forduló feladatai 2019. október 15-től elérhetők lesznek a fenti honlapokon.

  A feladatok beadásának határideje:

  1. forduló: 2019. november 29.

  2. forduló: 2019. december 20.

  3. forduló: 2020. január 24.

  A feladatokat postán kell elküldeni a versenyt lebonyolító iskolába.

  Cím: Vitéz János Katolikus Iskola, 2500 Esztergom, Helischer u. 5.

  Döntő: 2019. április 25.

  A döntő helyszíne: Vitéz János Katolikus Iskola, 2500 Esztergom, Helischer u. 5.

  Díjazás: A verseny győztesei nagy értékű könyvjutalomban részesülnek.

   

  Ajánlott irodalom és film:

  1. Romsics Ignác: A trianoni békeszerződés
  2. Romsics Ignác: Erdély elvesztése (1918-1947)
  3. Dr. gróf Apponyi Albert: Emlékirataim
  4. Horthy Miklós: Emlékirataim
  5. A magyar békeküldöttség naplója
  6. Juhász Gyula: Ébredj, magyar! - Versek Trianon árnyékában
  7. Gerő András: Merénylettől hadüzenetig
  8. Jankovics Marcell: Trianon
  9. Lucy Maud Montgomery: Anne gyermekei a háborúban
  10. Vitéz Somogyváry Gyula: Virágzik a mandula...
  11. Ablonczy Balázs: Trianon árvái
  12. Remarque: Nyugaton a helyzet változatlan – film
  13. Koltay Gábor: Trianon – film
  14. Horthy a kormányzó – film

  A szervezők elérhetősége és felvilágosítás:

  Vitéz János Katolikus Iskola, vitezjanosvitezjanos [dot] hu

  Tiszttartó Márknál: 06-30/783-17-38

  Honlap: www.vitezjanos.hu

   

                                                                                                                                                                Tiszttartó Márk        

                                                                                                                                                     Vitéz János Katolikus Iskola

                                                                                                                                                               igazgató

   

  Tanulmányi versenyek hírei Nevezési lapHatáskör: Katolikus intézményeknek meghirdetettJelentkezők/résztvevők köre: IntézményekJelentkezési határidő: 2019. október 15

  Katolikus Középiskolák Matematika Versenye

  2019, szeptember 10 - 2:05du

  VERSENYKIÍRÁS

   

  Katolikus Középiskolák Matematika Versenye

  2019/20 tanévben.

   

  Kedves Kollégák!

   

  Ebben a tanévben folytatódik, a tavalyi évben első alkalommal megrendezett Katolikus Középiskolák Matematika Versenye, a 9 – 12 évfolyamon tanulók számára. A sikeres rendezés érdekében fordulunk most Önökhöz.

  Az alábbiakban szeretném ismertetni a verseny struktúráját:

   

         1.forduló: feleletválasztós feladatok

  Időpont: 2019. november 20. 14.00 óra

  Helyszín: saját iskola

  A tanulók munkáit az írató tanárok a megküldött megoldókulcs alapján javítják és a megfelelő (50%) ponthatárt elért tanulók dolgozatait küldik el az iskolánkba regisztrálásra.

   

         2.forduló: kidolgozandó feladatok

  Időpont: 2020. január 29. 14.00 óra

  Helyszín: saját iskola

  A tanulók munkáit az írató tanárok javítják a megküldött megoldókulcs alapján és a második fordulóba jutott tanulók dolgozatait küldik el az iskolánkba. Kategóriánként a 10 legtöbb pontot elért tanuló kerül a döntőbe. Prioritás: 1. Második fordulóban elért pontszám 2. Első fordulóban elért pontszám

   

  Döntő: vegyes feladatok

  Időpont: 2020. április 4. 

  Helyszín: Katolikus Pedagógiai Intézet, 1068 Budapest, Városligeti fasor 42.

  A tanulók munkáit a helyszínen értékeljük, ezután helyben kerül sor az eredményhirdetésre. Mindenki, aki a döntőbe kerül jutalomkönyvet kap, kategóriánként az első három helyezett külön könyvjutalomban részesül.

  Kategóriák: 9., 10., 11., 12. évfolyam.

   

  A feladatlapokat elektronikus úton juttatjuk el az iskolákba a KAPI –ban regisztrált címlista alapján. 

  A verseny térítésmentes, jelentkezni külön nem szükséges, az első forduló feladatlapjait november elején, egy héttel a verseny előtt juttatjuk el.  

   

  Visszajelzést kérünk az indulási szándékot illetően!

   

  Elérhetőség:

  • az iskola postacímén (Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda, 4600 Kisvárda, Flórián tér 3.)
  • telefon: 06-45-405-210
  • e-mail: szlkkversenygmail [dot] com.

   

  Kisvárda, 2019.szeptember 4.

   

                                                                                                                                                                                                               Kaszásné Tóth Judit                                                                    Jenei Miklós

                                                                                                                                                                                                                       igazgató                                                                          verseny szervező

   

  Tanulmányi versenyek híreiHatáskör: Katolikus intézményeknek meghirdetettJelentkezők/résztvevők köre: IntézményekJelentkezési határidő: 2019. november 20

  Dugonics András Matematika Verseny

  2019, szeptember 10 - 1:40du

  VERSENYKIÍRÁS

   

  Katolikus Iskolák Dugonics András Matematika Versenye

  2019/20 tanévben.

   

  Kedves Kollégák!

   

  Ebben a tanévben is szeretnénk megrendezni a katolikus iskolák matematika versenyét  a  4 – 8 évfolyamon tanulók számára. A sikeres rendezés érdekében fordulunk most Önökhöz.

  Az alábbiakban szeretném ismertetni a verseny, most már hagyományos struktúráját időrend szerint:

  1. forduló: feleletválasztós feladatok

  Időpont: 2019. november 20. 14.00 óra

  Helyszín: saját iskola

  A tanulók munkáit az írató tanárok a megküldött megoldókulcs alapján javítják és a megfelelő (50%) ponthatárt elért tanulók dolgozatait küldik el az iskolánkba regisztrálásra.

        2.forduló: kidolgozandó feladatok

  Időpont: 2020. január 29. 14.00 óra

  Helyszín: saját iskola

  A tanulók munkáit az írató tanárok javítják a megküldött megoldókulcs alapján és a második fordulóba jutott tanulók dolgozatait küldik el az iskolánkba. Kategóriánként a 10 legtöbb pontot elért tanuló kerül a döntőbe. Prioritás: 1. Második fordulóban elért pontszám 2. Első fordulóban elért pontszám

   

  Döntő: vegyes logikai feladatok

  Időpont: 2020. április 4. 

  Helyszín: Páduai Szent Antal Iskola, Piliscsaba

  A tanulók munkáit a helyszínen értékeljük, ezután helyben kerül sor az eredményhirdetésre. Kategóriánként az első három helyezett külön könyvjutalomban részesül.

  Kategóriák: 4 A; 5 A ; 6 A ; 7.A (általános iskolai) és 7.G (gimnáziumi), valamint 8.A (általános iskolai) és 8.G (gimnáziumi), azaz összesen 7 kategória.

   

  Az elmúlt években nagy segítséget jelentett számomra a kedves kollégák készséges munkája, amit ezúton is köszönök. Idén is köszönettel veszem ezeket a felajánlásokat. A feladatlapokat elektronikus úton juttatjuk el az iskolákba a KAPI –ban regisztrált címlista alapján. 

  A verseny idén is térítésmentes, jelentkezni külön nem szükséges, az első forduló feladatlapjait november elején, kb. egy héttel a verseny előtt juttatjuk el.  

   

  Visszajelzést kérünk az indulási szándékot illetően!

   

  Elérhetőség:

  • az iskola postacímén (Szent Antal Iskola 2081 Piliscsaba, Béla kir. út 72.)                 tel: 06-26- 375322
  • szentantaliskola2081gmail [dot] com  vagy  mocsary [dot] dezso3gmail [dot] com
  •  

  Piliscsaba, 2019.szeptember 10.

   

                                                                                  Bertóthy László                                  Mocsáry Dezső

                                                                                       Igazgató                                      verseny szervező

  Tanulmányi versenyek híreiHatáskör: Katolikus intézményeknek meghirdetettJelentkezők/résztvevők köre: IntézményekJelentkezési határidő: 2019. szeptember 10

  Középiskolai kémiatanárok szaktárgyi képzése

  2019, szeptember 6 - 11:26de
  A részletes program a hivatkozásra kattintva letölthető:  Középiskolai kémiatanárok szaktárgyi képzéseKépzésért felelős: Rajkányi LajosnéKépzési idő: 5 óraA képzés napja(i): 2019. október 04. 11:00 - 16:00Helyszín: PPKE Információs Technológiai és Bionikai Kar, BudapestKépzés ára: 

  A képzések ingyenes.

  JelentkezésEzen a felületen tud a képzésre jelentkezni. Képzés száma és megnevezése * 135 - Középiskolai kémiatanárok szaktárgyi képzése Helyszín * Időpont * A jelentkező pedagógus neve * A jelentkező pedagógus oktatási azonosítója * A pedagógusoknak az igazolás kiállítása miatt feltétlenül fontos megadniuk az oktatási azonosítójukat. Akinek nincs oktatási azonosítója, írjon be 11 db 1-est. A jelentkező pedagógus e-mail címe * Kérjük, hogy NE az intézmény e-mail címét adják meg, hanem a jelentkeztetett pedagógusét. Intézmény kiválasztása (vagy fenntartó megjelölése)• A Katolikus Pedagógiai Intézettel pedagógiai szakmai szolgáltatási szerződésben álló intézmények a listából kiválaszthatók (a székhely helysége szerinti sorrendben). Az intézmény OM azonosítóját begépelve a listaelemre ugrik a fókusz, nem kell görgetni. • Amennyiben katolikus köznevelési intézmény fenntartója képviseletében jelentkezik a képzésre, válassza a "Fenntartó" listaelemet! • Amennyiben nem találja a listában az intézményét, kérjük válassza a "Más intézmény (Katolikus Pedagógiai Intézettel szakmai szolgáltatásra NEM szerződött Intézmény)" listaelemet. Intézmény kiválasztása (vagy fenntartó megjelölése) * - Válasszon! -Más intézmény (Katolikus Pedagógiai Intézettel szakmai szolgáltatásra NEM szerződött Intézmény)Fenntartó (katolikus köznevelési intézmény fenntartója)200655: Abaliget, Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola Szent Mária Magdolna Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola201678: Adács, Adácsi Szent Jakab Katolikus Általános Iskola és Sportiskola033474: Ajak, Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Bölcsőde201664: Ajka, Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola027888: Akasztó, Kunszt József Katolikus Általános Iskola032345: Albertirsa, Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Általános Iskola203245: Alsószentiván, Fatimai Boldogasszony Általános Iskola063918: Alsószentmárton, Szent Márton Óvoda201717: Apc, Boldog Brenner János Katolikus Általános Iskola203165: Baja, Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda027959: Baja, Szent László Általános Művelődési Központ032292: Balassagyarmat, Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnázium031494: Balaton, Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda203367: Balatonfüred, Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégium201570: Balkány, Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda029149: Bánréve, Szent Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda201509: Bátonyterenye, II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola201801: Besenyszög, Chiovini Ferenc Kolping Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola032441: Biatorbágy, Czuczor Gergely Katolikus Általános Iskola203244: Bicske, Szent László Általános Iskola032460: Budakeszi, Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium037744: Budaörs, Mindszenty József Római Katolikus Óvoda és Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola034997: Budapest, Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Óvoda035362: Budapest, Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium035357: Budapest, Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium102783: Budapest, Budapesti Kolping Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Sportgimnázium034894: Budapest, Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium064274: Budapest, Don Bosco Nővérek Szent Család Óvodája203262: Budapest, Kanizsay Dorottya Katolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Szakgimnázium201258: Budapest, Karmel Kiskertje Katolikus Óvoda101740: Budapest, Katolikus Pedagógiai Intézet035307: Budapest, Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Katolikus Általános Iskola, Gimnázium, AMI és Szakgimnázium203265: Budapest, Leövey Klára Görögkatolikus Gimnázium, Közgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola034686: Budapest, Liliomkert Katolikus Óvoda200031: Budapest, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Óbudai Szakgimnázium és Szakközépiskola201549: Budapest, META-Don Bosco Szakgimnázium035100: Budapest, Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola034858: Budapest, Óbudai Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola és Óvoda035115: Budapest, Pál Apostol Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium035010: Budapest, Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola035260: Budapest, Patrona Hungariae Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola035259: Budapest, Piarista Gimnázium035147: Budapest, Reménység Katolikus Általános Iskola035077: Budapest, Salkaházi Sára Katolikus Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola...201316: Budapest, Sashegy Családi Óvoda035490: Budapest, SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium100565: Budapest, Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium035358: Budapest, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium034474: Budapest, Szent Gellért Óvoda034796: Budapest, Szent II. János Pál Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium101464: Budapest, Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda034851: Budapest, Szent József Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium035136: Budapest, Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola035239: Budapest, Szent Margit Gimnázium034253: Budapest, Testvérkék Ferences Óvoda038440: Budapest, Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Óvoda, Általános Iskola035462: Budapest, Weiner Leó Katolikus Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola és Zeneművészeti Szakgimnázium037300: Cegléd, Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda036589: Celldömölk, Szent Benedek Katolikus Általános Iskola030489: Csorna, II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola202724: Csurgó, Kolping Nagyváthy János Szakgimnázium és Szakközépiskola057753: Dabas-Sári, Szent János Katolikus Általános Iskola203167: Debrecen, Szent László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola031107: Debrecen, Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium201583: Debrecen, Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola037878: Debrecen, Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium202518: Devecser, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Devecseri Szakközépiskola203188: Dombóvár, Dombóvári Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda036267: Dombóvár, Szent Orsolya Rendi Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium203317: Dunakeszi, Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola201611: Dunakeszi, Szent Erzsébet Katolikus Óvoda201768: Dunasziget, KOSZISZ Timaffy Endre Általános Iskola, Tündérkert Óvoda és Bölcsőde201550: Edelény, Szent János Görögkatolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium201577: Edelény, Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola031619: Eger, Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium040549: Eger, Érseki Szent József Kollégium031610: Eger, Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium040542: Eger, Szent Hedvig Kollégium031455: Eger, Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola201783: Egyek, Szent János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola038304: Egyházasgerge, Szent József Katolikus Szakközépiskola és Szakiskola201784: Encs, Szent László Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola037326: Érd, Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Gimnázium031960: Esztergom, Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola031986: Esztergom, Esztergomi Kolping Katolikus Középiskola031817: Esztergom, Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda031934: Esztergom, Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium031814: Esztergom, Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola039945: Esztergom, Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskola - Alapfokú Művészeti Iskola203352: Fegyvernek, Orczy Anna Katolikus Általános Iskola és Óvoda201722: Felsőzsolca, Felsőzsolcai Szent István Katolikus Általános Iskola032353: Fót, Fóti Ökumenikus Általános Iskola és Gimnázium032823: Fót, Fóti Római Katolikus Egyházközség Gondviselés Óvodája031148: Fülöp, Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola202814: Füzesabony, Széchenyi István Katolikus Általános Iskola203382: Géderlak, Szent László Katolikus Általános Iskola033569: Geszteréd, Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola203124: Girincs, Maria Immaculata Katolikus Óvoda201609: Göd, Búzaszem Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola039381: Göd, Piarista Szakközépiskola, Szakgimnázium és Kollégium038127: Gödöllő, Premontrei Szent Norbert Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium037714: Gödöllő, Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda200113: Gyöngyös, Ferences Rendi Autista Segítő Központ, Általános Iskola, Fogyatékos Személyek Otthona, Gondozóháza...031646: Gyöngyös, Gyöngyösi Kolping Katolikus Szakközépiskola és Szakiskola201534: Gyöngyös, II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda201225: Gyöngyös, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskola201521: Gyöngyös, Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium031539: Gyöngyössolymos, Gyöngyössolymosi Nagy Gyula Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola030712: Győr, Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium030698: Győr, Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium030549: Győr, Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda063873: Győr, Szent Orsolya Rend Győri Leánykollégiuma036317: Gyulaj, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvoda031238: Hajdúdorog, Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Kollégium029156: Hangony, Szent Anna Katolikus Általános Iskola201690: Hatvan, Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium201528: Hatvan, Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola029121: Hernádkak , Mátyás Király Katolikus Általános Iskola202748: Heves, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda201713: Hodász, Angyalok Kertje Görögkatolikus Óvoda200824: Hódmezővásárhely, Mária Valéria Keresztény Óvoda201592: Homrogd, Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda203089: Ipolydamásd, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gézengúz Ipolydamásdi Óvoda027829: Jánoshalma, Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola036641: Jánosháza, Szent Imre Általános Iskola201711: Jászalsószentgyörgy, Szent György Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola201762: Jászapáti, Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Középiskola és Kollégium201684: Jászapáti, Jászapáti Szent Imre Katolikus Általános Iskola035844: Jászberény, Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola, Középiskola és Kollégium102547: Jászberény, Terplán Zénó Ferences Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola035928: Jászfényszaru, IV. Béla Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola031585: Kál, Káli Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola027743: Kalocsa, Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium034155: Kaposvár, Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola100819: Kaposvár, Szent Imre Kollégium033770: Kaposvár, Szent Margit Katolikus Óvoda030491: Kapuvár, Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda200450: Karácsond, Gönczy Pál Katolikus Általános Iskola203114: Karcag, Györffy István Katolikus Általános Iskola201341: Karcag, Szent Pál Marista Általános Iskola201562: Kazincbarcika, Angyalkert Görögkatolikus Óvoda029382: Kazincbarcika, Don Bosco Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium201492: Kazincbarcika, Szalézi Szent Ferenc Gimnázium201551: Kecel, II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda027949: Kecskemét, Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda200702: Kecskemét, Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola035938: Kenderes, Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Liliom Óvoda039431: Keszthely, Premontrei Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium200434: Keszthely, Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola063879: Kiskunfélegyháza, Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium203365: Kiskunfélegyháza, Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium027977: Kiskunhalas, II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Mezőgazdasági, Közgazdasági, Informatikai Szakgimnázium027803: Kiskunhalas, Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda027825: Kiskunmajsa, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda203168: Kiskunmajsa, Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium201587: Kisvárda, Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola033661: Kisvárda, Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda031821: Komárom, Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda027208: Komló, Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda029145: Köröm, Szent II. János Pál Katolikus Általános Iskola036598: Kőszeg, Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium203343: Kunadacs, Szent Margit Katolikus Általános Iskola203398: Lajoskomárom, Gesztenyefasori Szent Márton Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola029757: Makó, Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium033540: Máriapócs, Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola033257: Máriapócs, Ékes Virágszál Görögkatolikus Óvoda203254: Martonvásár, Szent László Katolikus Óvoda033393: Mátészalka, Móricz Zsigmond Görögkatolikus Kéttannyelvű Általános Iskola201480: Mátészalka, Széchenyi István Katolikus Német Nemzetiségi Általános Iskola és Óvoda201390: Mélykút, Szent Tamás Katolikus Általános Iskola201750: Mezőkövesd, Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Középiskola028895: Mezőkövesd, Szent István Katolikus Általános Iskola203178: Mezőnyárád, Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola201266: Mihályháza, Gyermek Jézus Katolikus Óvoda201761: Miskolc, Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda201560: Miskolc, Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakgimnázium038090: Miskolc, Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium028992: Miskolc, Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium201794: Miskolc, Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda039232: Miskolc, Kelemen Didák Fiúkollégium200144: Miskolc, Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola200298: Miskolc, Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda028611: Miskolc, Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde201516: Miskolc, Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda032816: Mogyoród, Laura Vicuna Római Katolikus Óvoda027217: Mohács, Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola és Óvoda - Selige Gisela Katolische Grundschule und Kindergarten202750: Mohács, Park Utcai Katolikus Általános Iskola és Óvoda - Katolische Grundschule und Kindergarten Park Strasse030043: Mór, Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola030270: Mosonmagyaróvár, Hildegard Óvoda030502: Mosonmagyaróvár, Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda029047: Múcsony, Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola200668: Nagybajom, Nagybajomi Kolping Katolikus Szakközépiskola és Kollégium200966: Nagybaracska, Szent István Katolikus Óvoda és Általános Iskola033225: Nagydobos, Örömhír Görögkatolikus Óvoda033649: Nagykálló, Korányi Frigyes Görögkatolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium037513: Nagykanizsa, Piarista Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Boldog Donáti Celesztina Óvoda203381: Nagykarácsony, Szent Miklós Általános Iskola201744: Nagykáta, Váci Mihály Katolikus Általános Iskola037722: Nagykőrös, Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskola032716: Nagykőrös, Názáret Római Katolikus Óvoda201781: Nagykörű, Petrovay György Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda200047: Nyergesújfalu, Zafféry Károly Szalézi Középiskola201576: Nyíracsád, Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola201584: Nyíradony, Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola033660: Nyírbátor, Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium201829: Nyíregyháza, Sója Miklós Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola033665: Nyíregyháza, Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola033128: Nyíregyháza, Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium033547: Nyírlugos, Szent Péter és Pál Görögkatolikus Általános Iskola033264: Nyírlugos, Szent Péter és Pál Görögkatolikus Óvoda200468: Nyírtelek, Szent Anna Katolikus Általános Iskola201525: Ózd, II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda029306: Ózd, Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium036276: Paks, Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium030697: Pannonhalma, Pannonhalmi Bencés Gimnázium és Szakkollégium201410: Pannonhalma, Szent Benedek Középiskola és Alapfokú Művészeti Iskola203364: Pannonhalma, Pannonhalmi Szent Benedek Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola036891: Pápa, Szent Anna Római Katolikus Óvoda037011: Pápa, Szent István Római Katolikus Általános Iskola201696: Pásztó, Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola201536: Patak, Szent Ambrus Katolikus Általános Iskola203209: Pázmánd, Szent Gellért Általános Iskola032392: Pécel, Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda027396: Pécs, Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma200436: Pécs, Ciszterci Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium201785: Pécs, Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda027264: Pécs, Szent Mór Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnázium100522: Pétfürdő, Pétfürdői Kolping Katolikus Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium032450: Piliscsaba, Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola032970: Piliscsaba, Szent László Óvoda033556: Pócspetri, KOSZISZ Királyfalvi Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda037766: Ráckeve, Szent Imre Katolikus Általános Iskola203386: Rezi, Laky Demeter Premontrei Általános Iskola029139: Sajólád, Fráter György Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola032031: Salgótarján, Jó Pásztor Katolikus Óvoda201561: Sárospatak, Örömhírvétel Görögkatolikus Óvoda201597: Sárospatak, Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola036604: Sárvár, Szent László Katolikus Általános Iskola202725: Sátoraljaújhely, Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium039228: Sátoraljaújhely, Kossuth Lajos Középiskolai Piarista Kollégium201594: Sátoraljaújhely, V. István Katolikus Szakgimnázium és Gimnázium, Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola, Óvoda027218: Siklós, Szent Imre Katolikus Általános Iskola030711: Sopron, Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium027845: Sükösd, Magyarok Nagyasszonya Katolikus Általános Iskola203346: Szakmár, Szent Asztrik Katolikus Általános Iskola030578: Szany, Szent Anna Katolikus Általános Iskola és Óvoda201766: Szászberek, Szászbereki Kolping Katolikus Általános Iskola202722: Szécsény, Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium029752: Szeged, Dugonics András Piarista Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium040365: Szeged, Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium203366: Szeged, Szegedi Szent Benedek School of Business Szakgimnázium030182: Székesfehérvár, Ciszterci Szent István Gimnázium030070: Székesfehérvár, Szent Imre Általános Iskola és Óvoda036416: Szekszárd, Szekszárdi Kolping Katolikus Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola036285: Szekszárd, Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda - Katholische Grundschule028851: Szendrő, Assisi Szent Klára Római Katolikus Óvoda037730: Szentendre, Ferences Gimnázium037729: Szentendre, Szent András Katolikus Általános Iskola és Óvoda200886: Szerencs, Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium201726: Szerencs, Bolyai János Katolikus Általános Iskola028555: Szikszó, Bethánia Napköziotthonos Óvoda203175: Szikszó, Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola032579: Szob, Szent László Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium201420: Szolnok, Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola201078: Szolnok, Szolnoki Mustármag Római Katolikus Óvoda201326: Szolnok, Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium036626: Szombathely, Boldog Brenner János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium203322: Szombathely, Boldog Brenner János Óvoda036732: Szombathely, Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium034005: Tab, Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda203102: Tamási, Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda101607: Tapolca, Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola036793: Tapolca, Szent Erzsébet Óvoda201522: Tarnabod, Máltai Óvoda és Általános Iskola031709: Tatabánya, Bánhidai Szent Erzsébet Óvoda031856: Tatabánya, Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola202813: Tenk, Szent Imre Katolikus Általános Iskola037073: Tihany, Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája038346: Tiszabő, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszabői Általános Iskola035963: Tiszabura, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszaburai Általános Iskola201862: Tiszabura, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszaburai Óvoda201556: Tiszafüred, Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda201669: Tiszajenő, Szent István Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda202730: Tiszaújváros, Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola036385: Tolna, Tolnai Szent István Katolikus Gimnázium030174: Tordas, Sajnovics János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola201573: Törökszentmiklós, Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda201199: Újfehértó, Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola201756: Újfehértó, KOSZISZ Szent István Gimnázium és Szakgimnázium037734: Vác, Karolina Katolikus Általános Iskola Székesegyházi Kórusiskola és Alapfokú Művészeti Iskola032571: Vác, Piarista Gimnázium és Kollégium032735: Vác, Szent Család Katolikus Óvoda031550: Vámosgyörk, Vámosgyörki Visontai Kovách László Katolikus Általános Iskola és Tulipán Óvoda200422: Várpalota, Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola201791: Vecsés, Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium203217: Veresegyház, Veresegyházi Katolikus Gimnázium040665: Veszprém, Davidikum Római Katolikus Középiskolai Kollégium038156: Veszprém, Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola036804: Veszprém, Szent Margit Római Katolikus Óvoda037039: Veszprém, Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola201818: Zagyvaszántó, Zagyvaszántói Római Katolikus Általános Iskola037526: Zalaegerszeg, Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium037362: Zalaegerszeg, Szent Család Óvoda037577: Zalaszabar, Sík Sándor Római Katolikus Általános Iskola032655: Zsámbék, Zsámbéki Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola032464: Zsámbék, Zsámbéki Premontrei Keresztelő Szent János Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Kérjük adja meg az adatokat! Intézmény neve és címe Irányítószám * Helység * Cím * utca, házszám stb. Amennyiben katolikus köznevelési intézményfenntartó képviseletében jelentkezik a képzésre, adja meg a fenntartó nevét! Fenntartó neve * - Válasszon! -Árpád-házi Szent Margitról Nevezett Szent Domonkos Rendi Nővérek Apostoli KongregációjaBoldogasszony IskolanővérekCiszterci Iskolai FőhatóságCongregatio JesuCsornai Premontrei PrépostságDebrecen-Nyíregyházi EgyházmegyeDon Bosco Nővérek Nevelési-Oktatási IntézményfenntartóEgri FőegyházmegyeEsztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai FőhatóságaGödöllői Premontrei ApátságGyőri Egyházmegye Közfeladatokat Ellátó SzervezetHajdúdorogi FőegyházmegyeJézus Isteni Szívéről Nevezett Karmelita Nővérek KongregációjaJézus Társasága Magyarországi RendtartományaKalocsa-Kecskeméti FőegyházmegyeKaposvári EgyházmegyeKolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó SzervezetKonventuális Ferences Minorita RendKrisztus Légiója KongregációMagyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi FőapátságMagyar Bencés Kongregáció Szent Ányos Bencés PerjelségMagyar Bencés Kongregáció Szent Mór PerjelségMagyarok Nagyasszonya Ferences RendtartományMária Iskolatestvérek SzerzetesrendMegváltós NővérekMiasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek TársulataMiskolci EgyházmegyeMisszióstársaság (Lazaristák)Notre Dame Női Kanonok- és TanítórendNyíregyházi EgyházmegyePécsi EgyházmegyePécsi Püspöki Hittudományi FőiskolaPiarista Rend Magyar TartományaPremontrei Női KanonokrendSzalézi Intézmény FenntartóSzékesfehérvári EgyházmegyeSzent Orsolya Rend Római Uniójának Magyar Orsolyita KözösségeSzent Vincéről Nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek TársulataSzeretet Leányai TársulataSzociális MissziótársulatSzombathelyi EgyházmegyeVáci EgyházmegyeVeszprémi FőegyházmegyeEgyéb ... Fenntartó neve Egyéb ... Nyilatkozom, hogy jelentkezésemet egyeztettem az intézmény vezetőjével, és az ő beleegyezésével veszek részt a képzésen. * igen Regisztrációs adatok megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót. * Adatvédelmi tájékoztató igen

  A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából meghirdetett  programsorozat a katolikus óvodák részére

  2019, szeptember 5 - 1:32du

  Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megtartására készülünk. A Katolikus Pedagógiai Intézet programsorozatot szervez a katolikus óvodák részére, amely kapcsolódik a kongresszus lelki hátteréhez.

  A katolikus óvodáknak meghirdetett programsorozat célja, hogy a gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve közös élmények biztosításával támogassa a hitben való elmélyülést. A programsorozat jó lehetőség arra is, hogy a gyermekek és a felnőttek (óvodai munkatársak és szülők) közös tevékenységei segítsék az Isten iránti szeretet növekedését.

  2019 októberétől 2020 áprilisáig 7 alkalomból álló programsorozatot állítottunk össze, amit meghirdetünk a katolikus óvodák számára.

  A programra a Katolikus Pedagógiai Intézet honlapján űrlap kitöltésével lehet jelentkezni, 2019. szeptember 27-ig. Bővebb tájékoztatást Grolyóné Szabó Évától kérhetnek a +36 1 479 3015-ös telefonszámon.

  A résztvevő óvoda gyermek és felnőtt közösségétől, valamint az érdeklődő szülőktől havonta egy feladat teljesítését kérjük. Ezeket fényképekkel (a hatályos adatvédelmi jogszabálynak megfelelően) és rövid írásos élménybeszámolóval hitelesítsék. A program zárásaként óvodánkén egy album készül, amelyet az élménybeszámolóval együtt legkésőbb 2020. április 30-ig kérünk beküldeni a Katolikus Pedagógiai Intézetbe (1068 Budapest, Városligeti fasor 42.). A beérkezett albumokat zsűrizzük, majd kiállítjuk a XVII. Óvodai Szakmai Konferencián, ahol a programsorozatban részt vevő minden óvoda emléklapot és ajándékcsomagot kap, továbbá az eredményhirdetés keretében az első helyezett óvoda 50.000 Ft, a második helyezett óvoda 40.000 Ft, a harmadik helyezett óvoda 30.000 Ft pénzjutalomban részesül. 

  A program részletes leírása

  Intézmény kiválasztása * - Válasszon! -200655: Abaliget, Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola Szent Mária Magdolna Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola201678: Adács, Adácsi Szent Jakab Katolikus Általános Iskola és Sportiskola033474: Ajak, Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Bölcsőde201664: Ajka, Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola027888: Akasztó, Kunszt József Katolikus Általános Iskola032345: Albertirsa, Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Általános Iskola203245: Alsószentiván, Fatimai Boldogasszony Általános Iskola063918: Alsószentmárton, Szent Márton Óvoda201717: Apc, Apáczai Csere János Katolikus Általános Iskola203165: Baja, Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda027959: Baja, Szent László Általános Művelődési Központ032292: Balassagyarmat, Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnázium031494: Balaton, Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola201570: Balkány, Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda029149: Bánréve, Szent Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda201509: Bátonyterenye, II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola201801: Besenyszög, Chiovini Ferenc Kolping Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola203244: Bicske, Szent László Általános Iskola032460: Budakeszi, Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium037744: Budaörs, Mindszenty József Római Katolikus Óvoda és Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola034997: Budapest, Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Óvoda035362: Budapest, Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium035357: Budapest, Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium102783: Budapest, Budapesti Kolping Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Sportgimnázium034894: Budapest, Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium064274: Budapest, Don Bosco Nővérek Szent Család Óvodája203262: Budapest, Kanizsay Dorottya Katolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Szakgimnázium201258: Budapest, Karmel Kiskertje Katolikus Óvoda101740: Budapest, Katolikus Pedagógiai Intézet203265: Budapest, Leövey Klára Görögkatolikus Gimnázium, Közgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola034686: Budapest, Liliomkert Katolikus Óvoda200515: Budapest, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kelta Szakgimnázium és Szakközépiskola200031: Budapest, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Óbudai Szakgimnázium és Szakközépiskola201549: Budapest, META-Don Bosco Szakgimnázium035100: Budapest, Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola034858: Budapest, Óbudai Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola és Óvoda035115: Budapest, Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium035010: Budapest, Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola035260: Budapest, Patrona Hungariae Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola035259: Budapest, Piarista Gimnázium035147: Budapest, Reménység Katolikus Általános Iskola035077: Budapest, Salkaházi Sára Katolikus Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola...201316: Budapest, Sashegy Családi Óvoda035490: Budapest, SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium100565: Budapest, Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium035358: Budapest, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium034474: Budapest, Szent Gellért Óvoda034796: Budapest, Szent II. János Pál Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium101464: Budapest, Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda034851: Budapest, Szent József Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium035136: Budapest, Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola035239: Budapest, Szent Margit Gimnázium034253: Budapest, Testvérkék Ferences Óvoda038440: Budapest, Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Óvoda, Általános Iskola035462: Budapest, Weiner Leó Katolikus Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola és Zeneművészeti Szakgimnázium037300: Cegléd, Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda036589: Celldömölk, Szent Benedek Katolikus Általános Iskola030489: Csorna, II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola202724: Csurgó, Kolping Nagyváthy János Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola057753: Dabas-Sári, Szent János Katolikus Általános Iskola203167: Debrecen, Dienes László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola031107: Debrecen, Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium201583: Debrecen, Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola037878: Debrecen, Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium202518: Devecser, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Devecseri Szakközépiskola203188: Dombóvár, Dombóvári Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda036267: Dombóvár, Szent Orsolya Rendi Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium203317: Dunakeszi, Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola201611: Dunakeszi, Szent Erzsébet Katolikus Óvoda201768: Dunasziget, KOSZISZ Timaffy Endre Általános Iskola, Tündérkert Óvoda és Bölcsőde201550: Edelény, Szent János Görögkatolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium201577: Edelény, Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola031619: Eger, Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium040549: Eger, Érseki Szent József Kollégium031610: Eger, Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium040542: Eger, Szent Hedvig Kollégium031455: Eger, Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola201783: Egyek, Szent János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola038304: Egyházasgerge, Szent József Katolikus Szakközépiskola és Szakiskola201784: Encs, Szent László Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola037326: Érd, Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Gimnázium031960: Esztergom, Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola031986: Esztergom, Esztergomi Kolping Katolikus Középiskola031817: Esztergom, Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda031934: Esztergom, Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium031814: Esztergom, Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola203352: Fegyvernek, Orczy Anna Katolikus Általános Iskola és Óvoda201722: Felsőzsolca, Felsőzsolcai Szent István Katolikus Általános Iskola032353: Fót, Fóti Ökumenikus Általános Iskola és Gimnázium032823: Fót, Fóti Római Katolikus Egyházközség Gondviselés Óvodája031148: Fülöp, Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola202814: Füzesabony, Széchenyi István Katolikus Általános Iskola033569: Geszteréd, Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola203124: Girincs, Maria Immaculata Katolikus Óvoda201609: Göd, Búzaszem Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola039381: Göd, Piarista Szakközépiskola, Szakgimnázium és Kollégium038127: Gödöllő, Premontrei Szent Norbert Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium és Kollégium037714: Gödöllő, Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda200113: Gyöngyös, Ferences Rendi Autista Segítő Központ, Általános Iskola, Fogyatékos Személyek Otthona, Gondozóháza...031646: Gyöngyös, Gyöngyösi Kolping Katolikus Szakközépiskola és Szakiskola201534: Gyöngyös, II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda201225: Gyöngyös, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskola201521: Gyöngyös, Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium031539: Gyöngyössolymos, Gyöngyössolymosi Nagy Gyula Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola030712: Győr, Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium030698: Győr, Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium030549: Győr, Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda063873: Győr, Szent Orsolya Rend Győri Leánykollégiuma036317: Gyulaj, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvoda031238: Hajdúdorog, Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium029156: Hangony, Szent Anna Katolikus Általános Iskola201690: Hatvan, Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium201528: Hatvan, Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola029121: Hernádkak , Mátyás Király Katolikus Általános Iskola202748: Heves, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola201713: Hodász, Angyalok Kertje Görögkatolikus Óvoda200824: Hódmezővásárhely, Mária Valéria Keresztény Óvoda201592: Homrogd, Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda203089: Ipolydamásd, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gézengúz Ipolydamásdi Óvoda027829: Jánoshalma, Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola036641: Jánosháza, Szent Imre Általános Iskola201711: Jászalsószentgyörgy, Szent György Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola201762: Jászapáti, Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Középiskola és Kollégium201684: Jászapáti, Jászapáti Szent Imre Katolikus Általános Iskola035844: Jászberény, Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola, Középiskola és Kollégium102547: Jászberény, Terplán Zénó Ferences Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola035928: Jászfényszaru, IV. Béla Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola031585: Kál, Káli Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola027743: Kalocsa, Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium034155: Kaposvár, Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola100819: Kaposvár, Szent Imre Kollégium033770: Kaposvár, Szent Margit Katolikus Óvoda030491: Kapuvár, Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda200450: Karácsond, Gönczy Pál Katolikus Általános Iskola203114: Karcag, Györffy István Katolikus Általános Iskola201341: Karcag, Szent Pál Marista Általános Iskola201562: Kazincbarcika, Angyalkert Görögkatolikus Óvoda029382: Kazincbarcika, Don Bosco Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium201492: Kazincbarcika, Szalézi Szent Ferenc Gimnázium201551: Kecel, II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda027949: Kecskemét, Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda200702: Kecskemét, Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola035938: Kenderes, Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Liliom Óvoda039431: Keszthely, Premontrei Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, Keszthely200434: Keszthely, Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola063879: Kiskunfélegyháza, Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium027977: Kiskunhalas, II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Mezőgazdasági, Közgazdasági, Informatikai Szakgimnázium027803: Kiskunhalas, Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda027825: Kiskunmajsa, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda203168: Kiskunmajsa, Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium201587: Kisvárda, Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola033661: Kisvárda, Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda031821: Komárom, Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda027208: Komló, Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda029145: Köröm, Szent II. János Pál Katolikus Általános Iskola036598: Kőszeg, Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium203343: Kunadacs, Szent Margit Katolikus Általános Iskola029757: Makó, Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium033540: Máriapócs, Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola033257: Máriapócs, Ékes Virágszál Görögkatolikus Óvoda203254: Martonvásár, Szent László Katolikus Óvoda033393: Mátészalka, Móricz Zsigmond Görögkatolikus Kéttannyelvű Általános Iskola201480: Mátészalka, Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola és Óvoda201390: Mélykút, Szent Tamás Katolikus Általános Iskola201750: Mezőkövesd, Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Középiskola028895: Mezőkövesd, Szent István Katolikus Általános Iskola203178: Mezőnyárád, Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola201761: Miskolc, Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola201560: Miskolc, Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakgimnázium038090: Miskolc, Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium028992: Miskolc, Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium201794: Miskolc, Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda039232: Miskolc, Kelemen Didák Fiúkollégium200144: Miskolc, Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola200298: Miskolc, Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda028611: Miskolc, Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde201516: Miskolc, Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda032816: Mogyoród, Laura Vicuna Római Katolikus Óvoda027217: Mohács, Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola és Óvoda - Selige Gisela Katolische Grundschule und Kindergarten202750: Mohács, Park Utcai Katolikus Általános Iskola és Óvoda - Katolische Grundschule und Kindergarten Park Strasse030043: Mór, Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola030270: Mosonmagyaróvár, Hildegard Óvoda030502: Mosonmagyaróvár, Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda029047: Múcsony, Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola200668: Nagybajom, Nagybajomi Kolping Katolikus Szakközépiskola és Kollégium200966: Nagybaracska, Szent István Katolikus Óvoda és Általános Iskola033649: Nagykálló, Korányi Frigyes Görögkatolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium037513: Nagykanizsa, Piarista Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Boldog Donáti Celesztina Óvoda201744: Nagykáta, Váci Mihály Katolikus Általános Iskola037722: Nagykőrös, Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskola032716: Nagykőrös, Názáret Római Katolikus Óvoda201781: Nagykörű, Petrovay György Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda200047: Nyergesújfalu, Zafféry Károly Szalézi Középiskola201576: Nyíracsád, Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola201584: Nyíradony, Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola033660: Nyírbátor, Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium201829: Nyíregyháza, Sója Miklós Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola033665: Nyíregyháza, Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola033128: Nyíregyháza, Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium033547: Nyírlugos, Szent Péter és Pál Görögkatolikus Általános Iskola033264: Nyírlugos, Szent Péter és Pál Görögkatolikus Óvoda200468: Nyírtelek, Szent Anna Katolikus Általános Iskola201525: Ózd, II. János Pál Katolikus Általános Iskola029306: Ózd, Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium036276: Paks, Paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium030697: Pannonhalma, Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium és Szakkollégium201410: Pannonhalma, Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium036891: Pápa, Szent Anna Római Katolikus Óvoda037011: Pápa, Szent István Római Katolikus Általános Iskola201696: Pásztó, Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola201536: Patak, Szent Ambrus Katolikus Általános Iskola032392: Pécel, Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda027396: Pécs, Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma200436: Pécs, Ciszterci Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium201785: Pécs, Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda027264: Pécs, Szent Mór Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnázium100522: Pétfürdő, Pétfürdői Kolping Katolikus Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium032450: Piliscsaba, Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola032970: Piliscsaba, Szent László Óvoda033556: Pócspetri, KOSZISZ Királyfalvi Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda037766: Ráckeve, Szent Imre Katolikus Általános Iskola029139: Sajólád, Fráter György Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola032031: Salgótarján, Jó Pásztor Katolikus Óvoda201561: Sárospatak, Örömhírvétel Görögkatolikus Óvoda201597: Sárospatak, Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola036604: Sárvár, Szent László Katolikus Általános Iskola202725: Sátoraljaújhely, Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium039228: Sátoraljaújhely, Kossuth Lajos Középiskolai Piarista Kollégium201594: Sátoraljaújhely, V. István Katolikus Szakgimnázium és Gimnázium, Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola, Óvoda027218: Siklós, Szent Imre Katolikus Általános Iskola030711: Sopron, Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium027845: Sükösd, Magyarok Nagyasszonya Katolikus Általános Iskola203346: Szakmár, Szent Asztrik Katolikus Általános Iskola030578: Szany, Szent Anna Katolikus Általános Iskola201766: Szászberek, Szászbereki Kolping Katolikus Általános Iskola202722: Szécsény, Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium029752: Szeged, Dugonics András Piarista Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium040365: Szeged, Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium030182: Székesfehérvár, Ciszterci Szent István Gimnázium030070: Székesfehérvár, Szent Imre Általános Iskola és Óvoda036416: Szekszárd, Szekszárdi Kolping Katolikus Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola036285: Szekszárd, Szent József Katolikus Általános Iskola, Katholische Grundschule és Szent Rita Katolikus Óvoda037730: Szentendre, Ferences Gimnázium037729: Szentendre, Szent András Katolikus Általános Iskola és Óvoda200886: Szerencs, Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium201726: Szerencs, Bolyai János Katolikus Általános Iskola028555: Szikszó, Bethánia Napköziotthonos Óvoda203175: Szikszó, Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola032579: Szob, Szent László Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium201420: Szolnok, Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola201078: Szolnok, Szolnoki Mustármag Római Katolikus Óvoda201326: Szolnok, Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium036626: Szombathely, Boldog Brenner János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium203322: Szombathely, Boldog Brenner János Óvoda036732: Szombathely, Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium034005: Tab, Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda203102: Tamási, Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda101607: Tapolca, Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola036793: Tapolca, Szent Erzsébet Óvoda201522: Tarnabod, Máltai Óvoda és Általános Iskola031709: Tatabánya, Bánhidai Szent Erzsébet Óvoda031856: Tatabánya, Szent Margit Általános Iskola202813: Tenk, Szent Imre Katolikus Általános Iskola037073: Tihany, Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája038346: Tiszabő, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszabői Általános Iskola035963: Tiszabura, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszaburai Általános Iskola201862: Tiszabura, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszaburai Óvoda201556: Tiszafüred, Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda201669: Tiszajenő, Szent István Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda202730: Tiszaújváros, Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola036385: Tolna, Tolnai Szent István Katolikus Gimnázium és Általános Iskola030174: Tordas, Sajnovics János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola201573: Törökszentmiklós, Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda201199: Újfehértó, Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola201756: Újfehértó, KOSZISZ Szent István Gimnázium és Szakgimnázium037734: Vác, Karolina Katolikus Általános Iskola Székesegyházi Kórusiskola és Alapfokú Művészeti Iskola032571: Vác, Piarista Gimnázium és Kollégium032735: Vác, Szent Család Katolikus Óvoda031550: Vámosgyörk, Vámosgyörki Visontai Kovách László Katolikus Általános Iskola200422: Várpalota, Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola201791: Vecsés, Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium203217: Veresegyház, Veresegyházi Katolikus Gimnázium040665: Veszprém, Davidikum Római Katolikus Középiskolai Kollégium038156: Veszprém, Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola036804: Veszprém, Szent Margit Római Katolikus Óvoda037039: Veszprém, Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola201818: Zagyvaszántó, Zagyvaszántói Római Katolikus Általános Iskola037526: Zalaegerszeg, Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium037362: Zalaegerszeg, Szent Család Óvoda037577: Zalaszabar, Sík Sándor Római Katolikus Általános Iskola032655: Zsámbék, Zsámbéki Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola032464: Zsámbék, Zsámbéki Premontrei Keresztelő Szent János Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Óvodavezető neve * Kapcsolattartó neve: * Kapcsolattartó telefonszáma: * Kapcsolattartó e-mail címe: * Hány gyermekkel tervezi a programsorozatba való bekapcsolódást? * fő Hány felnőttel (munkatárs, szülő) tervezi a programsorozatba való bekapcsolódást? * fő Nyilatkozom, hogy a programsorozat zárásaként a Katolikus Pedagógiai Intézetbe beküldött fényképek, adatok a hatályos adatvédelmi jogszabálynak megfelelően készülnek. * igen Adatvédelmi tájékoztató Regisztrációs adatok megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót. * igen Adatvédelmi tájékoztató

  Bevezetés a pedagógus II. portfólió írásába

  2019, szeptember 2 - 2:00du
  A részletes program a hivatkozásra kattintva letölthető:  Bevezetés a pedagógus II. portfólió írásábaKépzésért felelős: Szepsi RitaKépzési idő: 5 óraA képzés napja(i): 2019. szeptember 19. 10:00 - 14:30Helyszín: Katolikus Pedagógiai Intézet, BudapestKépzés ára: 

  A képzések a Katolikus Pedagógiai Intézettel pedagógiai szakmai szolgáltatási szerződésben álló intézmények pedagógusai számára ingyenesek, egyéb esetben 5.000 Ft/fő/alkalom díjat számlázunk.

  Létszám adatok: JelentkezésEzen a felületen tud a képzésre jelentkezni. Képzés száma és megnevezése * 102 - Bevezetés a pedagógus II. portfólió írásába Helyszín * Időpont * A jelentkező pedagógus neve * A jelentkező pedagógus oktatási azonosítója * A pedagógusoknak az igazolás kiállítása miatt feltétlenül fontos megadniuk az oktatási azonosítójukat. Akinek nincs oktatási azonosítója, írjon be 11 db 1-est. A jelentkező pedagógus e-mail címe * Kérjük, hogy NE az intézmény e-mail címét adják meg, hanem a jelentkeztetett pedagógusét. Intézmény kiválasztása (vagy fenntartó megjelölése)• A Katolikus Pedagógiai Intézettel pedagógiai szakmai szolgáltatási szerződésben álló intézmények a listából kiválaszthatók (a székhely helysége szerinti sorrendben). Az intézmény OM azonosítóját begépelve a listaelemre ugrik a fókusz, nem kell görgetni. • Amennyiben katolikus köznevelési intézmény fenntartója képviseletében jelentkezik a képzésre, válassza a "Fenntartó" listaelemet! • Amennyiben nem találja a listában az intézményét, kérjük válassza a "Más intézmény (Katolikus Pedagógiai Intézettel szakmai szolgáltatásra NEM szerződött Intézmény)" listaelemet. Intézmény kiválasztása (vagy fenntartó megjelölése) * - Válasszon! -Más intézmény (Katolikus Pedagógiai Intézettel szakmai szolgáltatásra NEM szerződött Intézmény)Fenntartó (katolikus köznevelési intézmény fenntartója)200655: Abaliget, Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola Szent Mária Magdolna Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola201678: Adács, Adácsi Szent Jakab Katolikus Általános Iskola és Sportiskola033474: Ajak, Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Bölcsőde201664: Ajka, Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola027888: Akasztó, Kunszt József Katolikus Általános Iskola032345: Albertirsa, Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Általános Iskola203245: Alsószentiván, Fatimai Boldogasszony Általános Iskola063918: Alsószentmárton, Szent Márton Óvoda201717: Apc, Apáczai Csere János Katolikus Általános Iskola203165: Baja, Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda027959: Baja, Szent László Általános Művelődési Központ032292: Balassagyarmat, Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnázium031494: Balaton, Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola201570: Balkány, Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda029149: Bánréve, Szent Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda201509: Bátonyterenye, II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola201801: Besenyszög, Chiovini Ferenc Kolping Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola203244: Bicske, Szent László Általános Iskola032460: Budakeszi, Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium037744: Budaörs, Mindszenty József Római Katolikus Óvoda és Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola034997: Budapest, Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Óvoda035362: Budapest, Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium035357: Budapest, Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium102783: Budapest, Budapesti Kolping Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Sportgimnázium034894: Budapest, Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium064274: Budapest, Don Bosco Nővérek Szent Család Óvodája203262: Budapest, Kanizsay Dorottya Katolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Szakgimnázium201258: Budapest, Karmel Kiskertje Katolikus Óvoda101740: Budapest, Katolikus Pedagógiai Intézet203265: Budapest, Leövey Klára Görögkatolikus Gimnázium, Közgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola034686: Budapest, Liliomkert Katolikus Óvoda200515: Budapest, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kelta Szakgimnázium és Szakközépiskola200031: Budapest, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Óbudai Szakgimnázium és Szakközépiskola201549: Budapest, META-Don Bosco Szakgimnázium035100: Budapest, Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola034858: Budapest, Óbudai Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola és Óvoda035115: Budapest, Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium035010: Budapest, Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola035260: Budapest, Patrona Hungariae Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola035259: Budapest, Piarista Gimnázium035147: Budapest, Reménység Katolikus Általános Iskola035077: Budapest, Salkaházi Sára Katolikus Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola...201316: Budapest, Sashegy Családi Óvoda035490: Budapest, SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium100565: Budapest, Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium035358: Budapest, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium034474: Budapest, Szent Gellért Óvoda034796: Budapest, Szent II. János Pál Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium101464: Budapest, Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola és Óvoda034851: Budapest, Szent József Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium035136: Budapest, Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola035239: Budapest, Szent Margit Gimnázium034253: Budapest, Testvérkék Ferences Óvoda038440: Budapest, Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Óvoda, Általános Iskola035462: Budapest, Weiner Leó Katolikus Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola és Zeneművészeti Szakgimnázium037300: Cegléd, Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda036589: Celldömölk, Szent Benedek Katolikus Általános Iskola030489: Csorna, II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola202724: Csurgó, Kolping Nagyváthy János Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola057753: Dabas-Sári, Szent János Katolikus Általános Iskola203167: Debrecen, Dienes László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola031107: Debrecen, Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium201583: Debrecen, Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola037878: Debrecen, Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium202518: Devecser, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Devecseri Szakközépiskola203188: Dombóvár, Dombóvári Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda036267: Dombóvár, Szent Orsolya Rendi Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium203317: Dunakeszi, Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola201611: Dunakeszi, Szent Erzsébet Katolikus Óvoda201768: Dunasziget, KOSZISZ Timaffy Endre Általános Iskola, Tündérkert Óvoda és Bölcsőde201550: Edelény, Szent János Görögkatolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium201577: Edelény, Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola031619: Eger, Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium040549: Eger, Érseki Szent József Kollégium031610: Eger, Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium040542: Eger, Szent Hedvig Kollégium031455: Eger, Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola201783: Egyek, Szent János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola038304: Egyházasgerge, Szent József Katolikus Szakközépiskola és Szakiskola201784: Encs, Szent László Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola037326: Érd, Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Gimnázium031960: Esztergom, Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola031986: Esztergom, Esztergomi Kolping Katolikus Középiskola031817: Esztergom, Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda031934: Esztergom, Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium031814: Esztergom, Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola203352: Fegyvernek, Orczy Anna Katolikus Általános Iskola és Óvoda201722: Felsőzsolca, Felsőzsolcai Szent István Katolikus Általános Iskola032353: Fót, Fóti Ökumenikus Általános Iskola és Gimnázium032823: Fót, Fóti Római Katolikus Egyházközség Gondviselés Óvodája031148: Fülöp, Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola202814: Füzesabony, Széchenyi István Katolikus Általános Iskola033569: Geszteréd, Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola203124: Girincs, Maria Immaculata Katolikus Óvoda201609: Göd, Búzaszem Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola039381: Göd, Piarista Szakközépiskola, Szakgimnázium és Kollégium038127: Gödöllő, Premontrei Szent Norbert Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium és Kollégium037714: Gödöllő, Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda200113: Gyöngyös, Ferences Rendi Autista Segítő Központ, Általános Iskola, Fogyatékos Személyek Otthona, Gondozóháza...031646: Gyöngyös, Gyöngyösi Kolping Katolikus Szakközépiskola és Szakiskola201534: Gyöngyös, II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda201225: Gyöngyös, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskola201521: Gyöngyös, Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium031539: Gyöngyössolymos, Gyöngyössolymosi Nagy Gyula Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola030712: Győr, Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium030698: Győr, Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium030549: Győr, Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda063873: Győr, Szent Orsolya Rend Győri Leánykollégiuma036317: Gyulaj, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvoda031238: Hajdúdorog, Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium029156: Hangony, Szent Anna Katolikus Általános Iskola201690: Hatvan, Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium201528: Hatvan, Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola029121: Hernádkak , Mátyás Király Katolikus Általános Iskola202748: Heves, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola201713: Hodász, Angyalok Kertje Görögkatolikus Óvoda200824: Hódmezővásárhely, Mária Valéria Keresztény Óvoda201592: Homrogd, Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda203089: Ipolydamásd, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gézengúz Ipolydamásdi Óvoda027829: Jánoshalma, Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola036641: Jánosháza, Szent Imre Általános Iskola201711: Jászalsószentgyörgy, Szent György Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola201762: Jászapáti, Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Középiskola és Kollégium201684: Jászapáti, Jászapáti Szent Imre Katolikus Általános Iskola035844: Jászberény, Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola, Középiskola és Kollégium102547: Jászberény, Terplán Zénó Ferences Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola035928: Jászfényszaru, IV. Béla Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola031585: Kál, Káli Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola027743: Kalocsa, Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium034155: Kaposvár, Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola100819: Kaposvár, Szent Imre Kollégium033770: Kaposvár, Szent Margit Katolikus Óvoda030491: Kapuvár, Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda200450: Karácsond, Gönczy Pál Katolikus Általános Iskola203114: Karcag, Györffy István Katolikus Általános Iskola201341: Karcag, Szent Pál Marista Általános Iskola201562: Kazincbarcika, Angyalkert Görögkatolikus Óvoda029382: Kazincbarcika, Don Bosco Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium201492: Kazincbarcika, Szalézi Szent Ferenc Gimnázium201551: Kecel, II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda027949: Kecskemét, Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda200702: Kecskemét, Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola035938: Kenderes, Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Liliom Óvoda039431: Keszthely, Premontrei Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, Keszthely200434: Keszthely, Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola063879: Kiskunfélegyháza, Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium027977: Kiskunhalas, II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Mezőgazdasági, Közgazdasági, Informatikai Szakgimnázium027803: Kiskunhalas, Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda027825: Kiskunmajsa, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda203168: Kiskunmajsa, Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium201587: Kisvárda, Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola033661: Kisvárda, Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda031821: Komárom, Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda027208: Komló, Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda029145: Köröm, Szent II. János Pál Katolikus Általános Iskola036598: Kőszeg, Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium203343: Kunadacs, Szent Margit Katolikus Általános Iskola029757: Makó, Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium033540: Máriapócs, Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola033257: Máriapócs, Ékes Virágszál Görögkatolikus Óvoda203254: Martonvásár, Szent László Katolikus Óvoda033393: Mátészalka, Móricz Zsigmond Görögkatolikus Kéttannyelvű Általános Iskola201480: Mátészalka, Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola és Óvoda201390: Mélykút, Szent Tamás Katolikus Általános Iskola201750: Mezőkövesd, Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Középiskola028895: Mezőkövesd, Szent István Katolikus Általános Iskola203178: Mezőnyárád, Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola201761: Miskolc, Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola201560: Miskolc, Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakgimnázium038090: Miskolc, Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium028992: Miskolc, Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium201794: Miskolc, Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola és Óvoda039232: Miskolc, Kelemen Didák Fiúkollégium200144: Miskolc, Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola200298: Miskolc, Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda028611: Miskolc, Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde201516: Miskolc, Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda032816: Mogyoród, Laura Vicuna Római Katolikus Óvoda027217: Mohács, Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola és Óvoda - Selige Gisela Katolische Grundschule und Kindergarten202750: Mohács, Park Utcai Katolikus Általános Iskola és Óvoda - Katolische Grundschule und Kindergarten Park Strasse030043: Mór, Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola030270: Mosonmagyaróvár, Hildegard Óvoda030502: Mosonmagyaróvár, Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda029047: Múcsony, Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola200668: Nagybajom, Nagybajomi Kolping Katolikus Szakközépiskola és Kollégium200966: Nagybaracska, Szent István Katolikus Óvoda és Általános Iskola033649: Nagykálló, Korányi Frigyes Görögkatolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium037513: Nagykanizsa, Piarista Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Boldog Donáti Celesztina Óvoda201744: Nagykáta, Váci Mihály Katolikus Általános Iskola037722: Nagykőrös, Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskola032716: Nagykőrös, Názáret Római Katolikus Óvoda201781: Nagykörű, Petrovay György Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda200047: Nyergesújfalu, Zafféry Károly Szalézi Középiskola201576: Nyíracsád, Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola201584: Nyíradony, Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola033660: Nyírbátor, Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium201829: Nyíregyháza, Sója Miklós Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola033665: Nyíregyháza, Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola033128: Nyíregyháza, Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium033547: Nyírlugos, Szent Péter és Pál Görögkatolikus Általános Iskola033264: Nyírlugos, Szent Péter és Pál Görögkatolikus Óvoda200468: Nyírtelek, Szent Anna Katolikus Általános Iskola201525: Ózd, II. János Pál Katolikus Általános Iskola029306: Ózd, Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium036276: Paks, Paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium030697: Pannonhalma, Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakgimnázium és Szakkollégium201410: Pannonhalma, Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium036891: Pápa, Szent Anna Római Katolikus Óvoda037011: Pápa, Szent István Római Katolikus Általános Iskola201696: Pásztó, Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola201536: Patak, Szent Ambrus Katolikus Általános Iskola032392: Pécel, Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda027396: Pécs, Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma200436: Pécs, Ciszterci Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium201785: Pécs, Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda027264: Pécs, Szent Mór Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnázium100522: Pétfürdő, Pétfürdői Kolping Katolikus Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium032450: Piliscsaba, Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola032970: Piliscsaba, Szent László Óvoda033556: Pócspetri, KOSZISZ Királyfalvi Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda037766: Ráckeve, Szent Imre Katolikus Általános Iskola029139: Sajólád, Fráter György Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola032031: Salgótarján, Jó Pásztor Katolikus Óvoda201561: Sárospatak, Örömhírvétel Görögkatolikus Óvoda201597: Sárospatak, Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola036604: Sárvár, Szent László Katolikus Általános Iskola202725: Sátoraljaújhely, Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium039228: Sátoraljaújhely, Kossuth Lajos Középiskolai Piarista Kollégium201594: Sátoraljaújhely, V. István Katolikus Szakgimnázium és Gimnázium, Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola, Óvoda027218: Siklós, Szent Imre Katolikus Általános Iskola030711: Sopron, Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium027845: Sükösd, Magyarok Nagyasszonya Katolikus Általános Iskola203346: Szakmár, Szent Asztrik Katolikus Általános Iskola030578: Szany, Szent Anna Katolikus Általános Iskola201766: Szászberek, Szászbereki Kolping Katolikus Általános Iskola202722: Szécsény, Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium029752: Szeged, Dugonics András Piarista Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium040365: Szeged, Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium030182: Székesfehérvár, Ciszterci Szent István Gimnázium030070: Székesfehérvár, Szent Imre Általános Iskola és Óvoda036416: Szekszárd, Szekszárdi Kolping Katolikus Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola036285: Szekszárd, Szent József Katolikus Általános Iskola, Katholische Grundschule és Szent Rita Katolikus Óvoda037730: Szentendre, Ferences Gimnázium037729: Szentendre, Szent András Katolikus Általános Iskola és Óvoda200886: Szerencs, Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium201726: Szerencs, Bolyai János Katolikus Általános Iskola028555: Szikszó, Bethánia Napköziotthonos Óvoda203175: Szikszó, Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola032579: Szob, Szent László Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium201420: Szolnok, Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola201078: Szolnok, Szolnoki Mustármag Római Katolikus Óvoda201326: Szolnok, Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium036626: Szombathely, Boldog Brenner János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium203322: Szombathely, Boldog Brenner János Óvoda036732: Szombathely, Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium034005: Tab, Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda203102: Tamási, Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda101607: Tapolca, Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola036793: Tapolca, Szent Erzsébet Óvoda201522: Tarnabod, Máltai Óvoda és Általános Iskola031709: Tatabánya, Bánhidai Szent Erzsébet Óvoda031856: Tatabánya, Szent Margit Általános Iskola202813: Tenk, Szent Imre Katolikus Általános Iskola037073: Tihany, Bencés Apátság Illyés Gyula Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája038346: Tiszabő, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszabői Általános Iskola035963: Tiszabura, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszaburai Általános Iskola201862: Tiszabura, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszaburai Óvoda201556: Tiszafüred, Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda201669: Tiszajenő, Szent István Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda202730: Tiszaújváros, Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola036385: Tolna, Tolnai Szent István Katolikus Gimnázium és Általános Iskola030174: Tordas, Sajnovics János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola201573: Törökszentmiklós, Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda201199: Újfehértó, Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola201756: Újfehértó, KOSZISZ Szent István Gimnázium és Szakgimnázium037734: Vác, Karolina Katolikus Általános Iskola Székesegyházi Kórusiskola és Alapfokú Művészeti Iskola032571: Vác, Piarista Gimnázium és Kollégium032735: Vác, Szent Család Katolikus Óvoda031550: Vámosgyörk, Vámosgyörki Visontai Kovách László Katolikus Általános Iskola200422: Várpalota, Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola201791: Vecsés, Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium203217: Veresegyház, Veresegyházi Katolikus Gimnázium040665: Veszprém, Davidikum Római Katolikus Középiskolai Kollégium038156: Veszprém, Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola036804: Veszprém, Szent Margit Római Katolikus Óvoda037039: Veszprém, Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola201818: Zagyvaszántó, Zagyvaszántói Római Katolikus Általános Iskola037526: Zalaegerszeg, Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium037362: Zalaegerszeg, Szent Család Óvoda037577: Zalaszabar, Sík Sándor Római Katolikus Általános Iskola032655: Zsámbék, Zsámbéki Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola032464: Zsámbék, Zsámbéki Premontrei Keresztelő Szent János Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Kérjük adja meg a számlázási adatokat!A képzések a Katolikus Pedagógiai Intézettel pedagógiai szakmai szolgáltatási szerződésben álló intézmények pedagógusai számára ingyenesek, egyéb esetben 5.000 Ft/fő/alkalom díjat számlázunk. Intézmény neve és címe Számlázási név * Irányítószám * Helység * Cím * utca, házszám stb. Számla típusa * átutalásos számlát kérek készpénzfizetési számlát kérek Amennyiben katolikus köznevelési intézményfenntartó képviseletében jelentkezik a képzésre, adja meg a fenntartó nevét! Fenntartó neve * - Válasszon! -Árpád-házi Szent Margitról Nevezett Szent Domonkos Rendi Nővérek Apostoli KongregációjaBoldogasszony IskolanővérekCiszterci Iskolai FőhatóságCongregatio JesuCsornai Premontrei PrépostságDebrecen-Nyíregyházi EgyházmegyeEgri FőegyházmegyeEsztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai FőhatóságaGödöllői Premontrei PerjelségGyőri EgyházmegyeHajdúdorogi FőegyházmegyeJézus Isteni Szívéről Nevezett Karmelita Nővérek KongregációjaJézus Társasága Magyarországi RendtartományaKalocsa-Kecskeméti FőegyházmegyeKaposvári EgyházmegyeKolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó SzervezetKonventuális Ferences Minorita RendKrisztus Légiója KongregációMagyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi FőapátságMagyar Bencés Kongregáció Szent Ányos Bencés PerjelségMagyar Bencés Kongregáció Szent Mór PerjelségMagyarok Nagyasszonya Ferences RendtartományMária Iskolatestvérek SzerzetesrendMegváltós NővérekMiasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek TársulataMiskolci EgyházmegyeMisszióstársaság (Lazaristák)Notre Dame Női Kanonok- és TanítórendNyíregyházi EgyházmegyePécsi EgyházmegyePécsi Püspöki Hittudományi FőiskolaPiarista Rend Magyar TartományaPremontrei Női KanonokrendSegítő Szűz Mária Leányai Don Bosco NővérekSzalézi Intézmény FenntartóSzékesfehérvári EgyházmegyeSzent Orsolya Rend Római Uniójának Magyar Orsolyita KözösségeSzent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek TársulataSzeretet Leányai TársulataSzociális MissziótársulatSzombathelyi EgyházmegyeVáci EgyházmegyeVeszprémi FőegyházmegyeEgyéb ... Fenntartó neve Egyéb ... Nyilatkozom, hogy jelentkezésemet egyeztettem az intézmény vezetőjével, és az ő beleegyezésével veszek részt a képzésen. * igen Regisztrációs adatok megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót. * Adatvédelmi tájékoztató igen

  Óvodai képzések – 2019/2020-as nevelési évre

  2019, szeptember 2 - 10:05de
  • Az óvodai szakmai képzések 2019. szeptember 3-tól érhetőek el. Jelentkezni rájuk ettől az időpontól lehet.
  • Óvodai képzéseink a Katolikus Pedagógiai Intézet szakmai irányítását elfogadó intézmények pedagógusai számára ingyenesek, más intézményekből jelentkező pedagógusok részére 5000 Ft/fő/alkalom.
  • Néhány képzésünk és az óvodai szakmai napjaink létszámkorlátosak. Az első féléves képzésekre 2019. szeptember 27-ig, illetve a létszámhatár eléréséig, a második féléves képzésekre 2019. november 27-ig lehet jelentkezni.
  • Letölthető a nevelési évre szervezett óvodai szakmai képzések programfüzete.
  • Óvodai képzések felelőse, elérhetősége: Grolyóné Szabó Éva,
   telefon: +36 1 479 30 15, e-mail: grolyonekatped [dot] hu
  Szűrés kulcsszóra: - Minden - Szűrés a képzés nevére: Ha nincs találat, akkor törölje a szűrési feltételeket! Képzés megnevezése, információ és jelentkezés Dátum Képzési idő Helyszín Célcsoport Változás A labda, mint mozgásos fejlesztő játékeszköz az óvodában 2020. március 19. 5 óra Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapest Óvodapedagógus Elsősegélynyújtás az óvodában. Mit tegyen az óvodapedagógus és a dajka, ha baj van? 2019. október 07. 5 óra Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapest Óvodapedagógus, Dajka Franz Kett pedagógiai szemléletének és módszertanának alkalmazása az óvodai nevelésben 2019. november 12.
  2019. december 03. 2 X 5 óra Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapest Óvodapedagógus, Dajka Hulladékból hasznosat – játékok és használati tárgyak készítése 2020. február 12. 5 óra Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapest Óvodapedagógus Katolikus Óvodák XVII. Szakmai Konferenciája 2020. május 15. 5 óra Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapest Óvodapedagógus Meghívó 2020 márciusában készül el, utána lehet jeletkezni! Katolikus óvodákban dolgozó dajkák XIV. találkozója 2019. november 15. 5 óra Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapest Dajka Kutyával támogatott terápiás foglalkozás jelentősége óvodáskorú gyermekeknél 2019. október 28. 5 óra Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapest Óvodapedagógus, Dajka Mozgáskotta módszer az óvodai gyakorlatban 2020. január 16. 5 óra Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapest Óvodapedagógus Nagyböjti lelkinap óvodapedagógusok, dajkák számára 2020. március 27. 5 óra Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapest Óvodapedagógus Óvodai gyermekvédelmi felelősök találkozója 2020. április 16. 5 óra Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapest Óvodapedagógus Óvodai nevelés alapprogramja és az élménypedagógia kapcsolata 2019. november 26. 5 óra Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapest Óvodapedagógus Óvodai pedagógiai asszisztensek találkozója 2020. január 28. 5 óra Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapest Óvodapedagógus Óvodai szakmai nap (Baja) 2019. október 18. 5 óra Szent László Általános Művelődési Központ Óvodája, Baja Óvodapedagógus Óvodai szakmai nap (Pásztó) 2020. április 02. 5 óra Magyar Szentek Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola Tagóvodája, Pásztó Óvodapedagógus Óvodai szakmai nap (Piliscsaba) 2020. március 04. 5 óra Szent László Óvoda, Piliscsaba Óvodapedagógus Óvodavezetői munkacsoport 2019. november 05.
  2020. január 21.
  2020. március 17. 3 X 5 óra Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapest Óvodapedagógus Problémás viselkedés – viselkedésproblémák kezelése az óvodában 2020. február 28.
  2020. március 06. 2 X 5 óra Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapest Óvodapedagógus, Dajka Segítségadás a minősítésre, a tanfelügyeletre való felkészüléshez 2019. október 16. 5 óra Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapest Óvodapedagógus Teremtésvédelem és környezettudatos nevelés a katolikus óvodákban 2019. november 21.
  2020. április 15. 2 X 5 óra Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapest Óvodapedagógus, Dajka Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport 2019. október 10.
  2019. december 12.
  2020. február 20.
  2020. április 23. 4 X 5 óra Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapest Óvodapedagógus Zenei nevelés az óvodában – Kodály útján 2019. 2019. december 04. 5 óra Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapest Óvodapedagógus

  Eseménynaptár

  2019, augusztus 31 - 11:06du

  Megjelent a 2019/20. évi eseménynaptár, amely egy-két napon belül androidos mobilalkalmazásként telefonra is letölthető lesz. Az elektronikus kiadású eseménynaptár segíteni kívánja a humán tárgyakat oktató tanárokat és tanítókat, valamint az osztályfőnököket, hogy a tanév során a jeles évfordulókról megemlékezhessenek: a korábbi évekhez hasonlóan a magyar irodalom, a magyar történelem, a zenetörténet és a vizuális kultúra jelentős személyiségeit és fontos eseményeit mutatja be. (A vizuális kultúra rész egyelőre csonka liegészítése szeptember hó folyamán várható.)

  esemenynaptar_2019-20.pdfKiadványok

  Pályázat tanulmányi versenyek támogatására

  2019, augusztus 28 - 10:53de

  Pályázati kiírás versenyszervezés támogatására 2020-as gazdasági évre

  Pályázatot hirdetünk tanulmányi versenyek támogatására.

  A legalább öt éves hagyománnyal rendelkező, a Katolikus Pedagógiai Intézettől más támogatásban nem részesülő, országos tanulmányi versenyek költségeinek kiegészítésére, legfeljebb 200 000 Ft összegre lehet pályázatot benyújtani.

  A pályázatot a honlapunkon elhelyezett űrlapon lehet beküldeni

  A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. november 4.

  A pályázatok elbírálásának szempontjai:

  • csak országosan meghirdetett versenyek szervezését támogatjuk,
  • legalább öt éves hagyománnyal rendelkezzen a verseny,
  • a pályázó intézménynek saját, illetve egyéb pályázati forrásból kell fedezni a verseny költségeit reális költségvetés alapján,
  • két azonos témájú pályázat esetén a nagyobb hagyománnyal rendelkező verseny támogatását helyezzük előtérbe,
  • a pályázatok elbírálásáról 2019. november 30-ig értesítést adunk; a nyertes programok és intézmények névsorát közzétesszük az Intézet (www.katped.hu) honlapján,
  • a nyertes pályázókkal az Intézet megállapodást köt, amelynek aláírása után a pályázaton nyert összeget a verseny megvalósulása után az intézmény számára átutal.

  A támogatás felhasználásáról beszámolót kell benyújtani az alábbiak szerint:

  • A megvalósult program értékelését (eredmények, résztvevők és a bevont pedagógusok száma, tanulságok) szöveges beszámoló formájában kérjük.
  • A nyertes pályázókkal az Intézet szerződést köt, a nyert összeg elköltéséről a pályázóknak tételes összesítést kell készíteni! A pályázó nevére kiállított, hitelesített számlák és pénztári bizonylatok másolatait csatolnia kell a költségösszesítőhöz!
  • A beszámolót és a költségösszesítőt elektronikus úton a palyazatkatped [dot] hu (subject: P%C3%A1ly%C3%A1zat%20tanulm%C3%A1nyi%20versenyek%20t%C3%A1mogat%C3%A1s%C3%A1ra) címre, postai úton a Katolikus Pedagógiai Intézetbe (1406 Budapest Pf. 68.) kell elküldeni a verseny döntőjét követő 10 nap során.
  • Kérjük az e-mail tárgyrovatába, illetve a borítékra írják rá: Versenytámogatás 2019-20.

  Budapest, 2019. augusztus 28.

  Barcsák Marianna

  intézetvezető

  Intézmény Az intézmény OM azonosítója * Intézmény neve A verseny szervezőjének neve * Telefonszáma * E-mail címe * Intézmény bankszámla száma * Magyarországon a bankszámla száma kettőször, vagy háromszor nyolc karakter. Verseny A verseny címe * A KaPI pályázatán igényelt összeg * Ft Maximum 200.000 Ft-ra lehet pályázni. A verseny témája * A verseny pedagógiai céljának, menetének és lebonyolításának rövid ismertetése * A résztvevők életkora * A verseny eddigi története és eredményei * Tervezett költségvetés * Milyen forrásból tervezik a verseny költségeinek fedezését * A tervezett verseny kiírása * Pályázati adatok megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót. * igen Adatvédelmi tájékoztató

  Az én legszebb bibliai történetem

  2019, augusztus 27 - 9:52de

  A Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda ismét meghirdeti országos rajzpályázatát óvodás és általános iskolás gyermekek részére. A verseny címe : Az én legszebb bibliai történetem

  A pályamunkákat 2019. szeptember 23-ig kell elküldeni a versenyt szervező iskola részére. A verseny további részleteiről a mellékelt kiírásban olvashatnak.

  Tanulmányi- és sportversenyek, pályázatok VersenykiírásHatáskör: Katolikus intézményeknek meghirdetettJelentkezők/résztvevők köre: DiákokJelentkezési határidő: 2019. szeptember 23

  Oldalak