Magyar Kurír hírei

Feliratkozás Magyar Kurír hírei hírcsatorna csatornájára
Katolikus Hírportál
Frissítve: 2 óra 18 perc

Mai evangélium – 2019. október 15.

6 óra 25 perc
Hogy örömhírrel induljon minden nap... – Lk 11,37–41

Jézusról nevezett Avilai Nagy Szent Teréz szűz és egyháztanító

2019, október 14 - 8:59du
Nagy Szent Terézre, kora és minden idők egyik legnagyobb misztikusára, a kármelita rend megújítójára emlékezünk liturgikus emléknapján, október 15-én.

„Mily kedvesek a te hajlékaid…” – Püspöki áldás a kapuvári Szent Anna-plébánia megújult templomaira

2019, október 14 - 8:00du
Templomuk felszentelésének évfordulóját ünnepelték a kapuvári Szent Anna-templom hívei október 12-én este. Veres András győri megyéspüspök ünnepi szentmise keretében áldotta meg az elmúlt hét év során kívül-belül megújult templomot. Ugyanezen szombat délutánján a főpásztor megáldotta az öntésmajoriak Szent Pál tiszteletére szentelt misézőhelyét is.

A 22. Faludi Nemzetközi Filmszemle és Fotópályázat mottója a Hívás

2019, október 14 - 7:24du
A Faludi Ferenc Akadémia 22. alkalommal rendezi meg nemzetközi tematikus filmszemléjét, melyhez immár tizedik alkalommal fotópályázat is kapcsolódik. A kiírás idei mottója a Hívás. A témához kapcsolódó filmmel vagy fotóval október 18-ig lehet pályázni a Faludi Ferenc Akadémia honlapján.

Hétszázezer forintot gyűjtöttek a zarándokok egy kislány gyógykezelésére Alsószentivánon

2019, október 14 - 6:51du
A Fatimai Szűz első hazai kegyhelyén, Alsószentivánon Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök mutatott be október 13-án ünnepi szentmisét, amelyben áldásban részesítette a zarándok nagyszülőket. Az eseményen hétszázezer forint gyűlt össze Kovács Elena súlyosan beteg helybéli kislány gyógykezelésének támogatására.

Szándékos gyújtogatás okozta a tüzet, amelyben leégett a grenoble-i templom

2019, október 14 - 6:07du
Idén január 16-ról 17-re virradó éjszaka leégett a francia Alpok lábánál fekvő Grenoble városának Szent Jakab-temploma. Az alaposabb vizsgálat azt bizonyította, hogy szándékos gyújtogatás történt.

Rábízhatjuk szeretteinket – Nagyszülők zarándokoltak Alsószentivánra

2019, október 14 - 5:29du
A Fatimai Szűz első hazai kegyhelyén, Alsószentivánon Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök mutatott be október 13-án ünnepi szentmisét, amelyen áldásban részesítette a zarándok nagyszülőket.

Átadták a felújított Sója Miklós Görögkatolikus Általános Iskolát Nyíregyházán

2019, október 14 - 4:47du
Befejeződtek a Sója Miklós Görögkatolikus Általános Iskola felújítási és energetikai korszerűsítésének munkálatai. Október 10-én délután ünnepélyes keretek között adták át és áldották meg a felújított épületet.

Alászállt a poklokra – Böjte Csaba Keresztény Tanösvény videósorozata (5. rész)

2019, október 14 - 4:02du
Böjte Csaba ferences szerzetes Keresztény Tanösvény címmel negyvenrészes videósorozattal segíti a felkészülést a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A sorozat ötödik része Alászállt a poklokra címmel október 13-án jelent meg.

Ferenc pápa alázatra és missziós tanúságtételre buzdította a marchei kapucinusokat

2019, október 14 - 3:26du
Az öröm legyen a ti erősségetek! – ezt a küldetést bízta Ferenc pápa a Marche régióból érkező 73 kapucinus szerzetesre, akiket október 10-én, csütörtökön délelőtt fogadott a VI. Pál terem kistermében.

Harmónia a természettel – harmónia Istennel – Majnek Antal munkácsi megyéspüspök körlevele

2019, október 14 - 2:42du
Majnek Antal munkácsi megyéspüspök, az Ukrajnai Római Katolikus Püspöki Konferencia ökológiai felelőse a teremtett világ védelmének hónapja alkalmából körlevelet adott közre.

Kis Szent Teréz-imanap Makón

2019, október 14 - 2:25du
A makó-újvárosi Szent László király plébánia immár tizedik alkalommal adott otthont a Kis Szent Teréz-imanapnak, melyre idén nemcsak a Szeged-Csanádi Egyházmegye különböző plébániáiról, hanem távolabbról, még határainkon túlról is érkeztek hívek. Az október 5-én tartott imanap vendége Varga László kaposvári megyéspüspök volt.

Mennyire időszerű a Jézus Szíve-lelkiség a 21. században? Ferenc pápa nyomán itt a válasz!

2019, október 14 - 1:49du
Luxemburgban tartotta európai találkozóját szeptember 18–23. között a pápa világméretű imahálózata és az Eucharisztikus Ifjúsági Mozgalom. Magyarországot Hiba György jezsuita és Balla Erika, a Jézus Szíve Társasága tagja képviselte.

Új katolikus óvoda alapkövét tették le Szentjobbon

2019, október 14 - 1:03du
A Bihar megyei Szentjobbon új katolikus óvoda épül. Az alapkőletételt október 10-én tartották, az ünnepség a szentjobbi templomban hálaadó szentmisével kezdődött, amelyet Böcskei László nagyváradi megyéspüspök mutatott be.

Veni Sanctét ünnepeltek a szombathelyi II. János Pál-szakkollégiumban

2019, október 14 - 12:20du
Veni Sancte szentmisét ünnepelt október 2-án a II. János Pál Katolikus Szakkollégium és a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség a szombathelyi Zárdatemplomban.

Patrisztikai Tanulmányi és Ókeresztény Irodalmi Központ nyílt a Babeș–Bolyai-egyetemen

2019, október 14 - 11:32de
A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) a római Lateráni Egyetemmel együttműködve Patrisztikai Tanulmányi és Ókeresztény Irodalmi Központot hozott létre, amelyet október 10-én avattak fel a BBTE tanácstermében, Kolozsváron.

Eddig raktárban porosodott, most a kiállítás éke lesz a magyarkomjáti ikonosztáz

2019, október 14 - 10:43de
A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából a magyar görögkatolikus egyház Budapesten a Műcsarnokban két hónapig tartó nagy kiállítással mutatkozik be. A tárlat jövő júliustól várja majd az érdeklődőket.

Kiengesztelődés, hagyomány és bizalom – A Ratzinger-alapítvány és a PPKE-konferencia záróüzenete

2019, október 14 - 9:54de
A közép-európai országok társadalmi, gazdasági és spirituális helyzete az Egyház társadalmi tanítása tükrében címmel rendezett konferenciát a Joseph Ratzinger – XVI. Benedek Vatikáni Alapítvány és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara október 8–9-én Budapesten. A konferencia záróüzenetét adjuk közre.

Őszi áhítatot rendezett a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata a kistarcsai kórházban

2019, október 14 - 9:01de
A Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata október 9-én ismét megszervezte a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház rehabilitációs osztályán a Szó–Zene–Áhítat programot, mely ezúttal a Tökjó délután címet kapta. Az egészségügyi dolgozók és betegek számára szervezett programon részt vett Barta Zsuzsanna főorvos és Faragó Artúr egyházmegyei kórházlelkész is.

Útravaló – 2019. október 14.

2019, október 14 - 5:00de
Napról napra közreadjuk a napi olvasmányokhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Októberben Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Oldalak