Magyar Kurír hírei

Feliratkozás Magyar Kurír hírei hírcsatorna csatornájára
Katolikus Hírportál
Frissítve: 47 perc 29 másodperc

A szent életű kapucinus, aki bilokálva talán mégis jelen volt Pio atya temetésén

1 óra 15 perc
Szent Pio atyáról mindenki tudja, hogy képes volt a bilokációra, vagyis többször látták egy időben két különböző helyen. Azt viszont kevesebben tudják, hogy volt egy másik szent életű kapucinus pap is, aki Isten hatalmából feltételezhetően szintén képes lehetett egyszerre két helyen jelen lenni.

Szeretetből jeles – Gabi kisiskolás kora óta segíti a mélyszegénységben élő cigányokat

1 óra 56 perc
Pém Mihályné Gabriella hétgyermekes családanya. Nevét sokan ismerik a környező borsodi falvakban, a mélyszegénységben élő cigányság körében.

Mit tanulhatunk a Kármelhegyi Boldogasszony öltözködési stílusából?

2 óra 42 perc
Egy jezsuita szerzetes a kármelita nővérek habitusából (szerzetesi viselet) kiolvasható szempontok elsajátítására biztatja az Aleteia amerikai katolikus portál olvasóit.

Megkezdődött a regisztráció a „72 óra kompromisszum nélkül” önkéntes akcióra

3 óra 25 perc
A „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű, háromnapos önkéntes ifjúsági akciót tizenkettedik alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház október 10–13. között. A magyarországi és a határon túli magyar fiatalokat egyaránt arra hívják, hogy együtt tegyenek másokért, környezetükért, segítsenek ott, ahol szükség van rájuk. Az esemény honlapján már megkezdődött a regisztráció.

Ferenc pápa második Twitter-üzenete június 20-án

4 óra 1 perc
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán a menekültek világnapján, melyről az ENSZ június 20-án emlékezik meg.

Papszentelés Munkácson – KÉPRIPORT

4 óra 9 perc
Majnek Antal püspök június 15-én a munkácsi Tours-i Szent Márton-székesegyházban pappá szentelte Pilip Viktor Theodort.

Ferenc pápa Twitter-üzenete június 20-án

4 óra 33 perc
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

Bemutatkoznak a Váci Egyházmegye szentelendői

4 óra 41 perc
Beer Miklós megyéspüspök június 22-én a váci székesegyházban áldozópappá szenteli Bógár Zsolt átmeneti diakónust. A szertartás során Hugyecz Balázst, Ondi Alexet átmeneti diakónussá, Szabad Attilát pedig állandó diakónussá szenteli a főpásztor.

Gyermekvédelmi központok apraja-nagyja zarándokolt Máriapócsra

5 óra 3 perc
Június 8-án tartották a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat fenntartásában működő gyermekvédelmi központok éves zarándoklatát.

Lourdes új pápai delegátusa: A kegyhelynek egyre jobban meg kell felelnie spirituális küldetésének

5 óra 27 perc
Ferenc pápa június 6-án az észak-franciaországi Lille városának segédpüspökét, az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottsága (COMECE) tagját apostoli delegátusnak nevezte ki a lourdes-i kegyhelyre. A La Croix francia katolikus lapnak Antoine Hérouard rövid beszélgetésben körvonalazta új megbízatását, mely előreláthatólag néhány hónapra szól.

Esélynapot rendeztek Székesfehérváron a fogyatékkal élőkért

6 óra 13 perc
Június 12-én Székesfehérváron újra megrendezték az esélynapot az érzékenyítés, a szemléletformálás, az elfogadás jegyében – idén új helyszínen, a Zichy-liget hűvös fái alatt.

Kontsek Ildikó tartott tárlatvezetést a győri Triangulum Galériában

6 óra 54 perc
Június 12-én Kontsek Ildikó, az esztergomi Keresztény Múzeum igazgatója, a kiállítás kurátora kalauzolta végig a látogatókat az Átlényegülés – Az Eucharisztiáról a csodák és a művészet nyelvén című tárlaton a győri Triangulum Galériában.

Csend Háza épül Mátraverebély-Szentkúton

7 óra 37 perc
Az alábbiakban a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen zajló infrastrukturális beruházásokról olvashatnak.

Ahol a püspök is játszik – Karitásztábor Nardán

8 óra 21 perc
Június 18-án hivatalosan is megnyílt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nyári tábora a Vas megyei Nardán. A nyitónapon Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatott be szentmisét, majd beállt a gyerekek közé, és kipróbálta velük a játékokat.

Beledobolták magukat a nyárba – Dobkoncerttel zárult a tanév a szatmárnémeti Barátság Házában

8 óra 57 perc
Hagyományos dob, konga, darbuka, ritmus, személyiségfejlesztés – dobkoncerttel zárult a tanév a Caritas Barátság Házában, Szatmárnémetiben.

Alig egy hónap van hátra az Ars Sacra Fesztivál jelentkezési határidejéig

9 óra 32 perc
A szeptember 14–22. között zajló kulturális programsorozathoz július 15-ig lehet csatlakozni programokkal.

Megjelent az Új Ember június 23-i száma

10 óra 13 perc
Az Új Ember ez évi huszonötödik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Átadták a Szent Gellért-díjakat a Szombathelyi Egyházmegyében

10 óra 49 perc
Június 18-án átadták a Szombathelyi Egyházmegye Szent Gellért-díjait. Hárman részesültek az elismerésben, amit az egyházmegye fenntartásában működő oktató-nevelő intézmények pedagógusainak, dolgozóinak tartott tanév végi köszöntőn adtak át.

Palánki Ferenc megyéspüspök ezüstmiséjét ünnepelték Debrecenben

11 óra 34 perc
Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök pappá szentelésének 25. évfordulója alkalmából június 18-án ezüstmisét mutatott be a debreceni Szent Anna-székesegyházban. A jubilánssal együtt ünnepeltek az MKPK tagjai Erdő Péter bíboros vezetésével; paptestvérei, a város testvéregyházainak képviselői; rokonai; Debrecen polgármestere; az egyházmegye intézményvezetői és hívei.

Máriagyűdön tartották a pécsi egyházmegyei iskolák tanév végi hálaadását – KÉPRIPORT

12 óra 9 perc
Negyedik éve adnak együtt hálát a lezárult tanév sikereiért, örömeiért a Pécsi Egyházmegyéhez tartozó oktatási intézmények tanulói és tanárai Máriagyűdön. A június 13-án az egyházmegye kiemelt kegyhelyén tartott eseményen tíz iskola közel ötszáz diákja vett részt. Az ünnepi szentmisét Udvardy György megyéspüspök mutatta be.

Oldalak